Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
legenda umjesto legende

Lehmann u upravi Herthe zamijenio protjeranog Klinsmana

Proslavljeni vratar stigao je umjesto proslavljenog napadača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši njemački reprezentativni vratar 50-godišnji Jens Lehmann zamijenio je bivšeg napadača i izbornika Elfa Jürgena Klinsmanna u upravi berlinskog nogometnog prvoligaša Herthe, objavila je u nedjelju tvrtka većinskog vlasnika Larsa Windhortsa.

"Sa zadovoljstvom sa prihvatio ponudu Larsa Windhorsta da radim na daljnjem razvoju Herthe Berlin. Gledam na to kao jedan od najzanimljivijih projekata u nogometu", izjavio je Lehmann u priopćenju.

Klinsmann je u Herthi bio u dvojakoj ulozi, kao trener i član Nadzornog odbora, no u veljači je odlučio dati ostavku na mjesto privremenog trenera prve momčadi. U svojoj objavi je kritizirao klupsku hijerarhiju, ali je vjerovao da će ostati u upravljačkoj strukturi. No, nedugo potom pokazana su mu izlazna vrata iz Herthe, s porukom da mu se ne može vjerovati.

gol expired Izgubio kontroverznom odlukom, pa napao suca: "Smrdio je po alkoholu i cigaretama" divider

Klinsmannovo mjesto u Nadzornom odboru sada je popunio bivši vratar Schalkea, Milana, Borussije Dortmund, Arsenala i Stuttgarta, a na tu poziciju stiže s mjesta pomoćnog trenera u prvoligašu Augsburgu.

Novi trener Herthe je Bruno Labbadia koji će na klupi debitirati u subotnjem dvoboju protiv Hoffenheima, kad se Bundesliga vraća u akciju nakon dvomjesečne stanke zbog koronavirusa. Labbadijin glavni zadatak će biti zadržati se u prvoligaškom društvu, jer je Hertha devet kola prije kraja na 13. mjestu, šest bodova iznad zone ispadanja.

Većinski vlasnik Lars Windhorst ima velike planove s Herthom i spreman je uložiti poveće svote novca kako bi klub pretvorio u ozbiljnog igrača na njemačkom i europskom nogometnom tržištu. Između ostaloga, spreman je investirati i u izgradnju novog stadiona, na kojem bi navijači bili bliže akciji, a ne odvojeni atletskom stazom kao što je to sada slučaj, kad je Hertha domaćin na Olimpijskom stadionu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider