Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jedan, dva, tri...

Najpoznatiji potez današnjeg slavljenika: Kako se Cafu narugao drugoj nogometnoj legendi

Na prijelazu iz 20. u 21. stoljeće najbolji nogomet u tada najjačoj ligi svijeta igrao se u Rimu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marcos Evangelista de Morais, puno poznatiji kao Cafu, ove nedjelje slavi 50. rođendan.

Legendarni Brazilac za veliki broj nogometnih zaljubljenika najbolji je desni bek u povijesti ove igre, s reprezentacijom je bio svjetski prvak 1994. i 2002., a jedini je nogometaš koji je zaigrao u tri finala svjetskih prvenstava zaredom (s Brazilom je izgubio od Francuske 1998.).

Na klupskom planu najbolje dane dao je Romi u kojoj je igrao punih šest godina, od 1997. do 2003. i s kojom je 2001. osvojio naslov prvaka Italije.

Baš iz te sezone datira vjerojatno najpoznatiji potez iz njegove karijere, s utakmice Lazio - Roma. Na prijelazu iz 20. u 21. stoljeće Serie A je bila daleko najbolja liga svijeta, a u takvoj paklenoj konkurenciji najbolja su bila dva rimska kluba. Lazio je bio prvak 2000., Roma odmah iduće godine, a njihovi okršaji iz tog vremena bili su izuzetno uzbudljivi.

Na jednoj strani Francesco Totti, Cafu, Gabriel Batistuta, Emerson, Vincenzo Montella i brojni drugi veliki igrači, a na drugoj Alessandro Nesta, Hernan Crespo, Dejan Stanković, Siniša Mihajlović, Pavel Nedved...

Upravo je Nedved na jednom od tih rimskih derbija bio "žrtva" Cafuove ubojite kombinacije tehnike i brzine. Brazilac je izbezumio Čeha, napravivši ono što se, naročito ako ste tu utakmicu gledali uživo, ne zaboravlja tako lako.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider