Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
mateo opet oduševio

Kovačić najbolji u debaklu Chelseaja, Lampard sipao komplimente: "Može igrati u bilo kojem klubu"

Chelseajev trener naveo je Kovačića kao igrača koji se ističe u njegovoj momčadi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bayern je s visokih 3:0 pobijedio Chelsea u Londonu u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka i tako jednom nogom zakoračio u sljedeću fazu.

Visok poraz bio je otrježnjenje za momčad Franka Lamparda, ocjena je engleskih medija nakon utakmice. Lampardov je Chelsea atraktivan i perspektivan, ali kvalitetom ipak ne može parirati europskoj eliti, barem ne još.

Međutim, jedan igrač može se ravnopravno nositi i s protivnicima najviše razine – Mateo Kovačić, smatra trener Chelseaja.

gol expired Senzacija Bayerna s nevjerojatnom životnom pričom: Trčao brže od dopuštene brzine kretanja automobila u Londonu divider

"Igrači moraju razumjeti na kojoj je razini nokaut-faza Lige prvaka. Mnogi nisu tamo prije igrali, možda su igrali Europsku ligu, što je velika razlika", počeo je Lampard.

"Kovačić je, primjerice, igrao s kvalitetom i karakterom zbog kojih ćete reći - u redu, on može igrati u bilo kojem klubu na toj razini", jasan je bio Lampard.

Kovačićeva statistika govori u prilog Lampardovim izjavama - hrvatski veznjak imao je 89 posto točnih dodavanja, 8/9 uspješnih driblinga, dva ključna dodavanja i 14 osvojenih duela na tlu. Prema Sofascoreu, bio je najbolji igrač Chelseaja s ocjenom 7,8.

Stipe Miočić (Foto: AFP) Neutemeljene izjave poznatog MMA analitičara: "Miočić se možda nikada neće vratiti" divider

Ne treba zanemariti ni to što je Kovačić već vrlo iskusan igrač iako mu je tek 25 godina. Iza njega su osvajanja Liga prvaka s Realom, 56 nastupa za Hrvatsku, teške bitke u El Clasicu u kojima je često bio zadužen za čuvanje Lionela Messija... U Chelseaju je pod Lampardom napravio dodatni iskorak; cijelu sezonu igra u sjajnoj formi i ponajbolji je igrač momčadi.

Bišćan za GOL.hr o Ligi prvaka, Liverpoolu, Barceloni...

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider