Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dvije golčine isca

Španjolska razbila Italiju, Ukrajina zakomplicirala skupinu s Hrvatskom

Španjolska je praktički osigurala nastup u Rusiji 2018. godine, nakon što je nanijela Italiji prvi poraz u kvalifikacijama nakon 11 godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Španjolske u subotu su u Madridu svladali Italiju sa 3:0 i time napravili veliki korak ka osiguranju prvog mjesta u skupini G i direktnom plasmanu na SP 2018.

Dvostruki strijelac za Španjolsku bio je Isco koji je zabio sjajne golove (14, 40), a treći pogodak djelo je Alvara Morate (77). Vodeća Španjolska ima 19 bodova, dok je Italija ostala na 16 i vjerojatno će morati u dodatne kvalifikacije.

Italija je tako nakon 11 godina i 57 utakmica u kvalifikacijama za europsko ili svjetsko prvenstvo doživjela prvi poraz! Upisala je 42 pobjede, 14 remija i dogodio se prvi poraz!

U toj skupini Albanija je dobila Lihtenštajn sa 2:0, a Izrael je izgubio od Makedonije 0:1.

Subotnja kvalifikacijska utakmica skupine I između Hrvatske i Kosova na stadionu u Maksimiru prekinuta je zbog nemogućih uvjeta za igru, odnosno zbog natopljenog terena.

U kvalifikacijskoj skupini Hrvatske nogometaši Finske su u u Tampereu protiv Islanda slavili s 1:0 i time su ujedno napravili uslugu Hrvatskoj. Pobjednički gol za Finsku zabio je Alexander Ring u 8. minuti iz slobodnog udarca sa 20 metara.

Ukrajina je na domaćem terenu svladala Tursku s 2:0 i preuzela vodstvo na ljestvici s bodom više od Hrvatske i Islanda. Dvostruki strijelac za Ukrajinu bio je Andrij Jarmolenko, u 18. i 42. minuti. No, oba gola su sporna. Prvi je postignut iz zaleđa, dok je kod drugog pogotka asistent Jevhen Konopljanka prešao korner-liniju prije nego je dodao Jarmolenku.

U skupini D Srbija je u Beogradu svladala Moldaviju s 3:0. Na ruku joj ide i remi Irske koja je u Gruziji odigrala 1:1. Wales je dobio Austriju s 1:0 pogotkom 17-godišnjeg Benjamina Woodburna u 74. minuti.

Vodeća Srbija ima 15 bodova, slijedi Irska sa 13, a Wales ima 11 bodova.

 

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider