Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
drama na šubićevcu

Hajduk bio na rubu ponora, pa u drami produžetka okrenuo Šibenik za četvrtfinale Kupa

Hajduk je na Šubićevcu morao igrati produžetke da bi izbacio Šibenik u osmini finala Hrvatskog kupa.

Nakon što smo saznali većinu sudionika četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa, u Šibeniku su se igrali produžeci, nakon kojih je Hajduk izbacio domaćina. Iako je vodio do same završnice regularnog dijela utamice, Šibenik se oprostio u osmini finala Hrvatskog kupa, a Hajduk je prošao zahvaljujući golovima Saida i Jurića.

Šibenik je poveo u 13. minuti nakon autogola Mirka Ivanovskog, Hajduk je izjednačio u 87. minuti golom Ahmeda Saida, a pobjednik je razriješen u 119. minuti golom Stanka Jurića. Domaćin je od 59. minute igrao s igračem manje nakon što je zbog dva žuta kartona isključen Robert Pecolaj.

Pomalo bizaran autogol Ivanovskog

Šibenik je imao priliku uzvratiti Hajduku za prošlogodišnji poraz u istoj fazi Kupa kada je Hajduk na Šubićevcu pobijedio sa 1:0. Domaćin je vodio 1:0, ali nije izdržao. Crveni karton u 59. minuti i pogreška obrane u 87. minuti odnijeli su domaćinu pobjedu.

Šibenik je poveo u 13. minuti autogolom Ivanovskog. Iz slobodnog udarca je pred gol ubacio Bulat, a Ivanovski je glavom loptu skrenuo u svoju mrežu. Ivanovski je zabio autogol na svoj 29. rođendan i to u spomenutoj 13. minuti.

Hajduk je mogao izjednačiti u 26. minuti kada je Vukorepa s gol linije 'počistio' udarac Jaira. Brazilac je imao lijepu priliku i u 44. minuti, no pucao je pokraj vrata.

Opsada Hajduka od 60. minute

Ivanovski se mogao iskupiti u 52. minuti, ali je loše pucao glavom. Najbolju priliku na utakmici gosti su imali u 75. minuti kada je Said izbjegao zaleđe i krenuo sam prema vratima Šibenika. Pucao je sa 13 metara, ali je Labrović nogom obranio.

Talijanski napadač je u 87. minuti ipak uspio izjednačiti iskoristivši pogrešku Vice Kendeša koji je nespretno ispucao loptu u svom kaznenom prostoru, umjesto da je 'očisti'. Kendešova lopta je stigla do Saida koji je lijepo opalio s desetak metara.

Već na otvaranju produžetaka Hajduk je imao lijepu priliku, no vratnica je spasila Šibenik nakon Palaversina udarca. Kada se već činilo kako bi Šibenik mogao izdržati i gurnuti susret prema jedanaestercima, Stanko Jurić je zabio za pobjedu gostiju. Hajduk je na koncu ima čak 33 udarca prema suparničkim vratima pri čemu 19 u okvir gola, te 19 kornera.

Dinamo i Osijek rutinski prošli

U ranije odigranim susretima plasman u četvrtfinale izborili su Dinamo, Osijek, Slaven Belupo i Vinogradar, dok je to u utorak uspjelo Lokomotivi i Interu. Posljednjeg putnik u četvrtfinale doznat ćemo večeras kada se sastaju Varaždin i Rijeka.

Dinamo rutinski je odradio susret osmine finala pobijedivši na gostovanju četvrtoligaša Zelinu sa 4:0. Dinamo je poveo u završnici prvog dijela golom Marija Gavranovića, a sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Bruno Petković u 82. minuti. U samoj završnici 'Modri' su zabili još dva gola, a oba je postigao Damian Kadzior (88, 90).

Većih problema nije imao niti Osijek koji je na gostovanju na Krku protiv istoimenog trećeligaša slavio sa 5:1. Gosti su poveli 3:0 golovima Marića (5), Hajradinovića (39) i Dugandžića (42), a u posljednjim trenucima prvog poluvremena smanjio je Brdar. U drugom dijelu Osijek je zabio još dva gola, a strijelci su bili Pilj (61) i Dugandžić (83).

Vinogradar iznenađenje u četvrtfinalu

Slaven Belupo je u Slavonskom Brodu pobijedio Marsoniju sa 1:0, a pogodak odluke zabio je Bogojević u 60. minuti. Slaven je i u prvom poluvremenu imao nekoliko lijepih prilika, ali su Šarlija, Gordana i Bongongui bili precizni.

Mjesto u četvrtfinalu izborio je i Vinogradar koji je u Mladini pobijedio Jadran Luka Ploče sa 4:2.

U utorak su četvrtfinale izborili i nogometaši Lokomotive i Intera. Lokomotiva je slavila kod trećeligaša Zadra sa 3:1, dok je Inter u Zaprešiću pobijedio pulsku Istru 1961 sa 2:1.

Osmina finala Hrvatskog kupa, rezultati:

Šibenik - Hajduk 1-2 prod.
Krk - Osijek 1-5
Zelina - Dinamo 0-4
Marsonia - Slaven Belupo 0-1
Vinogradar Mladina - Jadran Ploče 4-2

Šibenik - Hajduk 1:1


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider