Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
hajduk platio odštetu

Krovinović otkrio kako je stigao u Hajduk: ''Napokon sam došao, jako sam to želio''

Filip Krovinović novo je zvučno pojačanje Hajduka.

Hajduk se pohvalio još jednim zvučnim transferom. Na Poljud je nakon nekoliko neuspješnih pokušaja ipak stigao Filip Krovinović. I to ne na posudbu, već je potpisao ugovor do 2024. godine s klubom čiji je dres toliko htio nositi.

Hajduk je platio milijun i pol eura odštete portugalskom velikanu.

''Filip je danas prošao liječničke testove i odmah će se priključiti treninzima prve momčadi. Izabrao je dres s brojem 23'', objavila je službena stranica Hajduka.

Krovinović je rođen je 29. kolovoza 1995. godine u Zagrebu, gdje je i započeo svoju nogometnu karijeru. Kao senior je odigrao 78 utakmica za NK Zagreb, odakle je 2015. godine napravio transfer u portugalski Rio Ave. Tamo je proveo dvije sezone, a zatim potpisao petogodišnji ugovor s Benficom, s kojom je u svojoj drugoj sezoni osvojio naslov prvaka Portugala.

Potom je dvije sezone bio na posudbi u West Bromwich Albionu, za koji je odigrao ukupno 55 službenih utakmica. Posljednju sezonu proveo je na posudbi u Nottingham Forestu, za koji je odigrao ukupno 19 službenih utakmica.

''Napokon sam došao''

''Napokon sam došao, jako sam sretan zbog toga, svi ste me od prve sekunde toplo dočekali i hvala vam na tome. Veselim se treninzima, utakmicama, primio sam zaista puno poruka od navijača Hajduka u proteklih mjesec dana. Bilo je tu stvarno prelijepih riječi, simpatičnih poruka, nastojao sam ih sve pročitati. Zaista sam sretan što moj dolazak toliko znači navijačima, a ja mogu samo obećati da ću istom mjerom pokušati to vratiti na terenu'', istaknuo je Krovinović nakon potpisa ugovora.

Filip Krovinović (Foto: AFP) Ovako je Hajduk potvrdio spektakularni transfer: Filip Krovinović napokon na Poljudu! divider

''Dosta puta se proteklih godina pisalo o mogućnosti mog dolaska u Hajduk. Znam dosta igrača Hajduka, od Kalinića, Livaje, Eleza... Biuka sam nedavno upoznao, igrao sam protiv Vukovića. Nadam se da ćemo kao ekipa dobro funkcionirati. Do potpisa za Hajduk došlo je zbog obostranog interesa, Klub je htio, ja sam to jako želio, i na kraju se ostvarilo. Nisam htio čekati kraj prijelaznog roka. Imao sam i bolje ponude što se tiče financija, ali, kako vi u Dalmaciji kažete, "nije u šoldima sve...". Veselim se početku, treninzima i utakmica. Dat ću sve od sebe, to obećavam'', prvi su Filipovi dojmovi.

gol expired Ždrijeb Konferencijske lige: Hajduk, Rijeka i Osijek saznali potencijalne protivnike u 3. pretkolu divider

''Filip je igrač koji će uskoro napuniti 26 godina, stekao je veliko nogometno iskustvo igrajući na višim razinama, od portugalske prve lige s Benficom i Rio Aveom do Championshipa i engleske Premier lige. Radi se o polivalentnom veznom igraču koji može podjednako kvalitetno igrati na gotovo svim pozicijama u veznoj liniji, kao i u različitim sustavima igre, što nam je bio prioritet u izboru igrača. Prema karakteristikama koje posjeduje, kompatibilan je stilu i modelu igre koji želimo izgraditi te svojim visokim kvalitetama može stvarati razliku i sigurno će donijeti dodatnu kvalitetu u našoj igri te će predstavljati znatno pojačanje za našu momčad'', istaknuo je sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider