Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
perišić skrivio penal

Kramarić opet zabio, najžešći njemački derbi bez pobjednika, Bayern slavio

Kramariću nije smetala poduža pauza zbog ozljede, ponovno zabija kao na traci.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski napadač Andrej Kramarić, koji je u prošlom kolu u svom prvom nastupu nakon četiri mjeseca pauze bio strijelac za Hoffenheim u pobjedi protiv Schalkea, u subotu je u 9. kolu Bundeslige zatresao mrežu na gostovanju kod Herthe.

Hoffenheim je nakon prvog poluvremena vodio 2:0 golovima Locadije (33) i Kramarića (38), koji je pogodio glavom nakon kornera. Hertha, koju vodi hrvatski trener Ante Čović, uspjela je poravnati preko Dodija Lukebakija (55) i Salomona Kaloua (69). No, Hoffenheim ipak dolazi do treća uzastopne pobjede, Benjamin Hübner u 79. minuti zabija za konačnih 3:2.

Kramarić je još dva puta bio blizu da se upiše u strijelce, njegov pokušaj glavom u 19. minuti bio je trunku neprecizan, a u 79. minuti uspio je intervenirati vratar domaćina.

Remi u najžešćem njemačkom derbiju

Nakon kikseva u prošle dva kola, poraza od Hoffenheima i remija sa Augsburgom, nogometaši Bayerna su uspjeli dobiti novaka u ligi Union Berlin s 2:1 golovima Pavarda (13) i Lewandowskog (53), ali gosti nisu iskoristili penal. Ivan Perišić bio je u početnoj postavi Bayerna i igrao je do 76. minute, te je skrivio penal, koji su gosti u 58. minuti prokockali, jer je udarac Sebastiana Anderssona obranio Manuel Neuer.

Lewandowski je ove sezone u domaćem prvenstvu, kupu i Ligi prvaka zabio u svakoj utakmici u kojoj je igrao, u 14 susreta postigao je 19 golova.

Nakon slabe partije i poraza od Intera u Ligi prvaka, u ruhrskom derbiju nogometaši Borussije Dortmund su u Gelsenkirchenu protiv velikih rivala Schalkea odigrali 0:0.

No, ugodno iznenađenje su igrači Freiburga, koji su se pobjedom 2:1 protiv favoriziranog Leipziga probili na drugo mjesto Bundeslige.

Dan ranije u prvoj utakmici 9. kola Mainz je svladao Koeln s 3:1, a večeras Bayer Leverkusen dočekuje Werder.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider