Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''i ja sam bio plan b''

Kovač najavio nove transfere, Perišić objasnio Nijemcima što donose Hrvati

Niko Kovač i Ivan Perišić održali su press-konferenciju u Münchenu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovog petka počinje nova sezone njemačkog nogometnog prvenstva. U 20:30 Bundesligu otvara prvak Bayern i berlinska Hetha. Bit će to okršaj dva hrvatska trenera, Nike Kovača i Ante Čovića. Ovaj potonji tek se treba dokazati, dok je Kovač u posljednje dvije godine osvojio Kup s dva različita kluba te osvojio prvenstvo s Bayernom.

Novo pojačanje Bayerna još je jedan Hrvat, Ivan Perišić koji se vraća u ligu nakon pet godina provedenih u Interu. Jedan je od mnogobrojnih bivših igrača Borussije Dortmund koji su poslije odjenuli dres najvećeg njemačkog kluba.

''Skupio sam dosta iskustva igrajući u inozemstvu. Stigao sam pomoći i, naravno, igrati. Što se tiče konkurencije, svi moramo biti na visokoj razini. Bit će i ozljeda, trebamo sve igrače'', rekao je Ivan novinarima na press-konferenciji.

Ivan Perišić (Foto: Anke Waelischmiller/DPA/PIXSELL Legendarni Matthäus o dolasku Perišića: ''Dobar transfer za Bayern, ali…'' divider

Još jednom je ispričao kako se transfer odvio vrlo brzo.

''Razmišljao sam tek nekoliko sati, ipak me Bayern zvao.''

Niko Kovač već je prije dva dana morao braniti Perišića pred novinarima. U Bavarskoj se očekivalo zvučno pojačanje, ali onda se ozlijedio Leroy Sane.

''I ja sam bio plan B za klub. A osvojio sam duplu krunu. Pričali smo o mnogim imenima, a Ivana znam već dugo. Igra s obje noge, sjajan je u igri glavom, siguran sam da će nam dati ono što trebamo.''

Rasplet iz snova za Dinamo: Nakon sinoćnjih rezultata otvara se povijesna prilika u Ligi prvaka Liga prvaka, stanje uoči play-offa 2019./2020. (Screenshot: https://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/seedcl2019.html) Ždrijeb Lige prvaka (Foto: AFP)

Perišić je objasnio novinarima kako su usponi i padovi u prošloj sezoni bili posljedica nedostatka vremena za pripreme nakon Svjetskog prvenstva.

''To se dogodilo svim hrvatskim igračima koji su bili u Rusiji. Ovaj put je to bilo drukčije.''

Hrvatski nogometaš njemačkim je novinarima dobro odgovorio na pitanje o našem mentalitetu.

''Dosta Hrvata igra za najjače klubove. Posljednji osvajači Lige prvaka uvijek su imali Hrvata na terenu. Nadam se kako će isto biti ove godine s Bayernom.''

Mlada zvijezda Formule 1 odmara se u Hrvatskoj: Možete li prepoznati na kojoj je lokaciji? Lando Norris na odmoru u Hrvatskoj (Foto: Instagram) Lando Norris na odmoru u Hrvatskoj (Foto: Instagram) Lando Norris na odmoru u Hrvatskoj (Foto: Instagram)

Kovač kaže kako u momčadi ima dobar miks igrača različitog mentaliteta.

''Hrvati imaju dobar mentalitet, bilo da igraju nogomet ili kartaju. To im je u genima.''

Trener Bayerna najavio je nove transfere u završnici prijelaznog roka.

''Moramo i dalje raditi na tržištu. Perišić je bio tek prvi. Ne trebamo samo igrače koji će se uklopiti ,već i koji će nas pojačati. Na tome radimo. Nadam se da  ćemo do 2. rujna još nekome poželjeti dobrodošlicu

Za Herthu je Kovač rekao da se pojačala te da novi trener Čović ima neke nove ideje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider