Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
traže prvi trofej u povijesti

Kovač najavio finale, njegov senzacionalni trijumf inspiracija je njegovim protivnicima

Kovač brani naslov prvaka Kupa u subotu od 20:00.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bayern i RB Leipzig susreću se u finalu Kupa u subotu u 20:00. Niko Kovač svojevrsni je branitelj naslova jer je prošle sezone u finalu s Eintrachtom pobijedio svoj trenutni klub.

Uloge su se ove sezone obrnule pa je Kovač u ulozi favorita s novim-starim njemačkim prvakom Bayernom. Zanimljivo, njegovi protivnici upravo Kovačev prošlogodišnji trijumf vide kao inspiraciju.

''Eintracht Frankfurt je pokazao da je moguće pobijediti čak i kada je Bayern favorit. Imali su odličnu taktiku i iznenadili su Bavarce. Naravno, Bayern će biti dodatno motiviran zbog poraza, što može biti problem za nas", rekao je za Sport1 kapetan Leipziga Willy Orban.

Kontroverzni klub traži prvi veliki trofej u klupskoj povijesti

Orbana smo mogli vidjeti na djelu u utakmici Mađarske i Hrvatske u kojoj su naši sjeverni susjedi iznenadili Vatrene. Ovaj 26-godišnji stoper rođen je u Njemačkoj, ali vuče mađarske korijene, a u subotu bi mogao podići prvi veliki trofej u 10 godina dugačkoj klupskoj povijesti.

Priča o kontroverznom Leipzigu, klubu čije puno ime je Sport s loptom na livadi Leipzig (RasenBallsport Leipzig), dobro je poznata; ukratko, zaobišli su pravila Bundeslige i progurali se u elitu pod pokroviteljstvom Red Bulla.

U Njemačkoj su omraženi među navijačima ostalih klubova, ali ne može im se osporiti dobar rad: ekspresno su se probili do Bundeslige i u debitantskoj sezoni osvojili drugo mjesto. Ovo im je treća sezona u prvoligaškom društvu, a pobjeda u prvom finalu Kupa u klupskoj povijesti bila bi kulminacija njihova rasta.

"Mislim da će Bayern, Borussia Dortmund i Leipzig biti tri kluba koja će se boriti za trofeje u bliskoj budućnosti. Leipzig je pokazao da je dobro strukturiran kao klub", rekao je Kovač na press-konferenciji.

Dva sigurna oproštaja i jedan potencijalni

Otkrio je i djelić svojih planova za utakmicu.

"Manuel Neuer će igrati jer je kapetan, dobro brani i oslonac je momčadi. Leon Goretkza nažalost ne može igrati, ali očekujem da nas to neće uzdrmati. Imamo dovoljno alternativa visoke kvalitete, ali neću otkriti Ralfu Rangnicku tko će igrati."

Bit će to zanimljiva utakmica i zbog nekoliko (potencijalnih) oproštaja. Arjenu Robbenu i Francku Riberyju bit će to, ako zaigraju, zadnja natjecateljska utakmica za Bayern.

Na drugoj, možda će i Timo Werner napustiti Leipzig nakon ove utakmice. Zvijezda momčadi na radaru je mnogih bogatih kupaca - između ostalih i Bayerna - a Rangnick, sportski direktor i privremeni trener, najavio je da će nakon finala Kupa njegova sudbina biti poznata.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider