Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Muke za Dalića

Kovač i 'Braco' u klinču, Rebić opasno prijeti Perišiću: Na vratima prvih 11 Vatrenih!

Nakon Rebićeve partije protiv Bayerna, sve je otvoreno, pa i to da uskoči u prvu momčad Vatrenih.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ante Rebić s dva je gola potopio Bayern u finalu njemačkog Kupa i dobio nagradu za igrača utakmice. Ogrnut hrvatskom zastavom Rebić je ponosno hodao travnjakom Olimpijskog stadiona u Berlinu.

KOMENTAR IVICE MEDE Kovač s Vatrenima u Bayernu juriša na krov Europe i postaje najveći hrvatski trener ikad!?

„Naravno da sam sretan što sam postigao dva gola, ali još sam sretniji što je Eintracht osvojio trofej nakon 30 godina čekanja, i to protiv velikog Bayerna“, kazao je Rebić kojem su preko društvenih mreža čestitali brojni prijatelji, bivši i sadašnji suigrači iz hrvatske reprezentacija te iz klubova u kojima je igrao u karijeri. Javili su se Nikola Kalinić, Danijel Subašić, Darijo Srna, Marko Livaja...

Rebić je imao vrlo dobru sezonu, u 28 nastupa upisao je devet golova i tri asistencije, nerijetko je pružao i odlične partije, kao što je bila ova u finalu Kupa, tako da se može očekivati da će uskoro pronaći jači klub od Eintrachta, gdje se nalazi na posudbi iz Fiorentine. Posebice će biti atraktivan ako dobije priliku igrati na Svjetskom prvenstvu i iskoristi šansu. U tom slučaju ni prelazak u Bayern ili neki drugi veliki klub ne bi bio nemoguć.

Rebić kuca na vrata prve momčadi Vatrenih

Izbornik Zlatko Dalić već je nakon američke turneje i dobre igre protiv Meksika naglasio da ozbiljno računa na Rebića, čak da je ispred Ivana Perišića, no vidjet ćemo hoće li izbornik ostati kod tog mišljenja. Nakon Rebićeve partije protiv Bayerna, sve je otvoreno, pa i to da uskoči u prvu momčad Vatrenih, a Perišić ili netko drugi preseli na klupu.

Finalna takmica u Berlinu ostavila je neke repove, u Bayernu su izrazito ljutiti suđenjem Felixa Zwayera, koji je u posljednji minutama utakmice propustio dosuditi jedanaesterac za Bayern nakon što je Kevin Boateng udario Javija Martineza. Zanimljivo je da je sudac pregledao snimku i opet nije utvrdio da je bio prekršaj, što je naknadno priznao i sam Boateng, a kasnije i presretni trener Eintrachta Niko Kovač, koji po završetku sezone preuzima klupu Bayerna. U tom je trenutku bilo 2:1 za Eintracht.

Sukob Kovača i Salihamidžića

„Boateng je želio izbaciti loptu, ali udario je suparničkog igrača u nogu. Imali smo dosta sreće, mislim da je bio jedanaesterac“, korektno je priznao Kovač, koji se za vrijeme stanke i pregledavanja snimke sukobio sa sportskim direktorom Bayerna Hasanom Salihamidžićem, inače svojim dobrim prijateljem i glavnim zagovornikom dolaska u Bayern, što dovoljno govori kolike su bile tenzije.

Rivalstvo pa i animozitet Bayerna i Eintrachta traje dugo, praktički kroz desetljeća, posebice iz vremena kada je Eintracht bio opasan suparnik Bavarcima u njemačkom prvenstvu. Dakako da su se Kovač i Salihamidžić kasnije izmirili i sve prepisali afektivnoj situaciji te naglasila da to nije bilo ništa preozbiljno.

„Ova momčad ispisala je povijest, a Kovač odradio perfektan posao na taktičkom planu“, oduševljeno je kazao sportski direktor Eintrachta Bruno Hübner.

Heynckes odlazi s porazom, Kovač sjeda na vruću klupu FC Hollywooda

„Prošle godine nismo uspjeli, ali ove jesmo. Kad se držite plana, kad ste kompaktni i borbeni, može se puno toga napraviti“, pojasnio je Kovač, koji je na taj način iznenadio i s porazom ispratio u mirovinu svojeg prethodnika u Bayerna, Juppa Heynckesa.

„Puno smo griješili, propustili smo realizirati dosta šansi, a na kraju nas je i sudac oštetio. Ovo je kraj sezone s gorkim okusom u ustima“, priznao je Thomas Müller, koji je tijekom utakmice malo popričao s budućim trenerom i očito se našalio, jer su se obojica slatko nasmijali.

Kovač je trijumfalno zaključio eru u Eintrachtu, a sad ga očekuje i lakši i teži posao, kako se uzme. U Bayernu će imati na raspolaganju daleko jaču momčad i kvalitetnije igrače, ali bit će mu i pritisak znatno veći, jer jasno je da nije isto biti trener Eintrachta ili Bayerna.

Na Allianz Areni očekivanja su daleko veća, a ciljevi su uvijek isti – osvojiti prvenstvo pod normalno i napasti Ligu prvaka. Vidjet ćemo kako će se Kovač nositi sa zvjezdanom svlačionicom FC Hollywooda i svakojakim problemima koji će ga tamo dočekati.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider