Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Situacija se komplicira

Košarkaš Reala pozitivan, Modrić i suigrači napustili kamp: Hrvatski liječnik preuzima glavnu ulogu

Real Madrid u četvrtak je aktivirao protokol vezan za koronavirus u svojoj nogometnoj i košarkaškoj ekipi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid u četvrtak je aktivirao protokol vezan za koronavirus u svojoj nogometnoj i košarkaškoj ekipi nakon što je jedan njegov košarkaš bio pozitivan na testiranju, izvijestio je organizator prvenstva La Liga.

Nakon što je potvrđena vijest, članovi kluba žurno su napustili sportski centar u predgrađu Valdebebas na sjeveru Madrida. Nogometaši, među kojima i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić, nisu trenirali u 11 sati kako je bilo predviđeno, nego su napustili kamp.

gol expired Stopirana i borba za naslov prvaka u Španjolskoj: Barem do 5. travnja bez ijedne utakmice divider

U tamošnjoj rezidenciji zajedno žive nogometaši i košarkaši koje dijeli jedan kat u zgradi. Jedu u istom restoranu, a košarkaška dvorana nalazi se pored nogometnog stadiona.

Glavna je osoba u Real Madridu u ovoj situaciji hrvatski liječnik Niko Mihić, šef liječničke službe. Među košarkašima se nalazi 18-godišnji hrvatski igrač Boris Tišma, koji povremeno trenira s prvom momčadi i koji je ove godine debitirao za nju.

gol expired Dinamo objavio: Utakmica s Benficom premješta se na Hitrec-Kacian divider

Real Madrid do objave ove vijesti nije se oglasio o slučaju.
Nakon što je u 12 sati u Madridu održan sastanak organizatora nogometnog prvenstva La Lige, Španjolskog nogometnog saveza i sindikata nogometaša donesena je odluka o otkazivanju prve i druge lige na dva tjedna.

La Liga je u utorak odlučila da će se utakmice igrati bez publike, no nakon što je sindikat igrača zatražio otkazivanje kako se igrači ne bi zarazili na putovanjima i hotelima, natjecanje je zaustavljeno.

gol expired Neviđene scene na Parku prinčeva: Zvijezde PSG-a brutalno ponižavale Haalanda i Dortmund divider

"S obzirom na situaciju nastalu jutros, vezanu za karantenu u Real Madridu te mogućnost da su još neki igrači pozitivni na koronavirus u drugim klubovima, La Liga smatra da je došlo vrijeme za iduću fazu protokola vezanog za koronavirus", priopćila je La Liga.

"Bit će suspendirane utakmice, barem u iduća dva kola. Ova odluka bit će razmotrena nanovo nakon što završi karantena pogođenih klubova", dodala je La Liga.

gol expired Real Madrid započeo s mjerama za suzbijanje koronavirusa: Zatvoreni muzej i stadion divider

Košarkaško prvenstvo također je prekinuto na dva tjedna.
Sa 2277 zabilježenih slučajeva koronavirusa Španjolska je nakon Italije zemlja s najviše oboljelih u Europi. Od tog broja polovica se nalazi u Madridu i okolici. U glavnom gradu i okolici umrla je 31 osoba od ukupno 55 u Španjolskoj.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider