Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
impresivna koreografija

BBB-i stihom kultnog zagrebačkog benda poslali poruku političarima

BBB-i su izveli svojevrsni nastavak koreografije s utakmice protiv Atalante...

Navijači su lijepo popunili maksimirske tribine na utakmici Dinamo - Šahtar, a kao i uvijek, na sjevernoj tribini smjestili su se najžešči navijači Bad Blue Boysi.

Oni su se ponovno istaknuli koreografijom koja je svojevrsni nastavak one protiv Atalante. Tada su izvjesili poruku inspiriranu stihom Haustorove pjesme ''Šal od svile'': "Postoji mjesto gdje bih mogao stati, visoko dignuti ruke i pjevati našu pjesmu."

Ovoga puta ponovno su inspiracija bili stihovi iste pjesme – na sjeveru se pojavila poruka: ''Kada s moga vratar vijori šal, ja sam slobodan.'' Prije nego su razvili šalove i transparente s tim natpisom, poslali su i sljedeću poruku: "Zbog šala u zatvor? Cilj još jedne izmjene zakona: gušenje navijačkog pokreta!?"

Dinamo protiv Šahtara (Foto: Igor Kralj/PIXSELL Neviđeni šok na Maksimiru: Dinamo imao 3:1 do 93. minute i ostao bez pobjede! divider

Najvatreniji navijači Dinama ovom su se porukom osvrnuli i na najavljene izmjene Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima, tzv. Zakona o navijačima.

U Saboru je, naime, u tijeku javna rasprava o predloženim izmjenama tog Zakona kojima se želi spriječiti unošenje na stadion onih predmeta koji su pogodni za maskiranje. Navijači se boje da bi se na listi zabranjenih odjevnih predmeta mogli naći i šalovi koji su, naročito pri hladnijim temperaturama, neizostavni dio navijačke ikonografije.

BBB-i su uoči utakmice pozvale svi koji dolaze na sjever ponesu šalove kao dio koreografije.

''Svojim dolaskom na tribinu, sa šalom s imenom našeg grada, kluba ili grupe BBB, poslat ćemo najbolju poruku predloženim izmjenama zakona koji se tiče svih nas'', napisali su uoči utakmice na Facebooku.

Sead Kolašinac (Foto: Screenshot) Pojavila se nova snimka napada na Özila i Kolašinca: Neustrašivi BiH reprezentativac ispao heroj divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider