Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
još nije gotovo, ali...

Najlošija Dinamova partija pod vodstvom Bjelice: Šok protiv Šahtara ostavio posljedice

Modri su izgubili 2:0 u Milanu, a još su i dobro prošli...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je debelo podbacio na San Siru. Bio je loš u gotovo svim elementima igre, od obrane do napada. S obzirom na to da na gostovanju u Manchesteru nitko nije ni očekivao da će nešto opipljivije napraviti, mirne duše može se reći da su Modri odigrali najlošiju partiju u skupini Lige prvaka i općenito u Europi, možda i ukupno najlošiju utakmicu otkako ih vodi Nenad Bjelica.

Čini se da je šokantna završnica protiv Šahtara ipak ostavila ožiljke na psihi Dinamovih igrača koji su se reflektirali na njegovu igru u Milanu. Modri su odigrali neprepoznatljivo, nisu pokazali gotovo ništa od onog što ih je krasilo u dosadašnjim utakmicama.

Barem im ostaje bolji međusobni omjer

Atalanta je zasluženo slavila. Štoviše, prema viđenom mogla je postići još nekoliko golova. Ovako Modri ipak ostaju bolji u međusobnom omjeru, što na kraju može biti jako bitno ako natjecanje u skupini završe bodovno poravnati s Atalantom.

gol expired Bjelica za Novu TV otkrio plan koji je propao: Donio odluku da spriječi katastrofu divider

Talijani su od prve minute krenuli uraganski prema golu Dinama, Livaković je bio na streljani. Hrvatski reprezentativac u redovima Atalante Mario Pašalić mogao se proslaviti. U ranoj fazi utakmice imao je dvije-tri dobre situacije, ali nije bio u realizatorskoj formi.

Iako se u nogometu nerijetko dogodi da momčad koja promašuje bude kažnjena, kao što se dogodilo Dinamu protiv Hajduka, taj scenarij ovaj put teško se mogao ostvariti jer je Dinamo bio suviše sterilan.

Ovaj put je čak bilo i malo sreće

Bjelica se nadao da će se Dinamu vratiti za sve što je propustio protiv Šahtara i Hajduka. Gostovanje u Milanu nije ipak ta utakmica, iako se ne može reći da Dinamo nije imao sreće, jer na kraju može biti zadovoljan što nije izgubio s većom razlikom.

Atalanta je na startu puno promašivala, ali nije posustajala, nastavila je žestoko napadati. Nagrađena je za upornost tako što je Perić potpuno nesmotreno skrivio jedanaesterac. Dinamo je naposljetku pomogao domaćinu da povede i izliječi realizatorske frustracije. Sada samo možemo nagađati što bi bilo da nije bilo tog dara.

gol expired Težak udarac za Dinamo: Bez dva važna igrača protiv Manchester Cityja! divider

Kako god, Talijani su i nakon pogotka nastavili napadati svim silama, očito je da su imali u planu dostići Dinamovu prednost iz Zagreba. Nije im puno nedostajalo. Kako je Dinamo razorio Atalantu u Maksimiru, tako mu je ona uzvratila na San Siru, samo što je realizatorski bila manje uspješna.

Dinamo će u zadnjem kolu Lige prvaka...

Ukupno glasova:

Šansa još postoji, nema predaje

Budući da je Šahtar iznenađujuće izvukao bod u Manchesteru, situacija pred posljednje kolo nije blistava, ali nije ni posve izgubljena. Dinamo još može proći u osminu finala Lige prvaka, no može biti i posljednji u skupini.

Za plasman u drugi krug potrebna je pobjeda protiv Cityja i Šahtarov poraz ili remi protiv Atalante. Najgori scenarij bio bi pobjeda Atalante i Dinamov poraz ili remi sa Cityjem. U tom slučaju za Dinamo bi završila europska sezona.

Atalanta i Šahtar uspjeli su otkinuti bodove Cityju u trenutku kada se još nije matematički plasirao u drugi krug, pa postoji nada da bi ga Dinamo možda mogao pobijediti sada kada je osigurao prvo mjesto u skupini i dolazi u Zagreb potpuno bezbrižan, vjerojatno i opušten, a možda i prilično nezainteresiran.

U takvim uvjetima naziru se Dinamove šanse da bude drugi. Realno, nisu baš velike, ali ipak postoje. Modri se moraju rekuperirati i dati sve od sebe, pa što bude. Nema predaje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider