Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
udružili snage

Klopp i Guardiola žestoko o gorućem problemu: "To je ludnica, ubit će nam igrače"

Ne možemo ovako još dugo, slažu se treneri prvaka i viceprvaka Engleske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kao gorući problem modernog nogometnog spektakla nameće se (pre)velik broj utakmica. Kritike su naročito glasne iz trenerskih krugova, što ne čudi jer previše zgusnuti rasporedi vode prema ozljedama, umoru, izostancima igrača s priprema i samim time slabijoj uigranosti momčadi.

Među najglasnije kritičare spadaju Pep Guardiola i Jürgen Klopp. Treneri Manchester Cityja, odnosno Liverpoola, nalaze se na pripremama sa svojim momčadima. Obojica su pritom uputila kritike zbog spomenutog problema.

"Počeli smo s novom sezonom, a Mahrez još nije završio staru"

"Neki igrači doći će krajem mjeseca, neki za tri do četiri tjedna. Ne želim da se vrate dok su mentalno i fizički nespremni, niti oporavljeni od teške sezone", rekao je Guardiola, pa je zavapio:

"Ne smijemo zaboraviti da smo počeli s novom sezonom dok Riyad Mahrez još nije bio završio staru. To je lud raspored i ubit će nam igrače! Ne možemo dugo održavati takav ritam", rekao je.

Messi i supruga Antonella (Instagram) Dječak na plaži sreo Messija, pogledajte zašto će to pamtiti cijeli život divider

"Moraju odahnuti i odmarati se kako bi natjecanja imala više kvalitete", zaključio je Pep. Na pripremama još nema Gabriela Jesusa, Nicolasa Otamendija i Sergija Aguera, koji su nastupali na Copa Americi, dok je spomenuti Mahrez tek prošlog tjedna završio s Afričkim kupom nacija.

Klopp priprema momčad bez udarnog trojca

Slične brige more i Kloppa, čiji se udarni napadački trojac Sadio ManeRoberto FirminoMohamed Salah još nije vratio treninzima.

"Zvuči kao da kukam, ali takva je situacija, dugoročno je to neprihvatljivo. Ne možete im samo reći: 'Hej, idemo opet trčati.' Imali su teško ljeto, trebat će im vremena da uhvate ritam. Sve će sjesti na svoje mjesto, ali start će biti težak", rekao je Klopp, pa zaključio:

"U budućnosti to moramo promijeniti. Nije moguće ovako nastaviti", rekao je.

Otkad je stigao u Liverpool, Klopp je nerijetko kritizirao Premierligu; najviše im zamjera zgusnut raspored, pogotovo oko Božića. Vidjet ćemo hoće li apeli trenera prvaka i doprvaka Engleske dovesti do kakvih promjena.

Tottenham misli ozbiljno: Spremili 90 milijuna za dva igrača, a to nije jedini razlog za optimizam Momčad Tottenhama (Foto: AFP) Tanguy NDombele (Foto; AFP) Harry Kane (Foto: AFP) Giovani Lo Celso (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider