Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U formi života

Ubojitiji je od Messija, Ronalda i Suareza: ''Samo je on bio na razini koju očekujemo''

Otkako je Cristiano Ronaldo napustio Juventus, 31-godišnji Karim Benzema ubojitiji je nego ikad.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Eibar je bila posljednja momčad koja je postala žrtvom sjajne završnice i Benzemina talenta ispred gola. Šest od njegovih devet prvenstvenih golova, uključujući i protiv Eibara, bili su prvi golovi Reala na utakmici. Jedino protiv Valladolida nije otvorio listu strijelaca.

''Prošle sezone samo je jedan igrač bio nas razini koju očekujemo, Karim'', rekao je jedan klupski dužnosnik tijekom predsezone nakon što je Benzema preuzeo ulogu prvog strijelca nakon odlaska Ronalda i zbog loše forme Garetha Balea.

gol expired Slučaj Ronaldo trese Juventus: Prijeti mu dvogodišnja suspenzija? divider

S 11 golova u svim natjecanjima ove sezone na putu je da postigne barem 30 golova koliko je postigao prošle sezone, a možda čak i nadmaši svoju najbolju kampanju od 32 pogotka u sezoni 2011./2012.

Otkako je Cristiano Ronaldo otišao 2018. godine, samo su tri igrača u Europi postigla više golova od Benzeme: Robert Lewandowski (63), Lionel Messi (60) i Kylian Mbappe (47).

Benzemin 41 pogodak još je impresivniji kad se uzme u obzir broj udaraca prema golu. Francuzu je to pošlo za rukom iz 97 udaraca, što je samo 2,3 udarca po golu. Manje od Messija (2,5), Luisa Suareza (2,8) i Cristiana Ronalda (3,2).

Karim Benzema (Foto: AFP) Mnogi ga i dalje osporavaju, ali on je srušio dugogodišnji rekord Henryja i ispisao povijest divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider