Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neugodan doček

Incident uoči velikog derbija: Totalni kaos, igrači Barce šokirani u Jeddahu

Barcelonin boravak u Saudijskoj Arabiji započeo je s dosta problema...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zbrka u Jeddahu. Barcelonin boravak u Saudijskoj Arabiji započeo je s dosta problema. Katalonce sutra očekuje dvoboj s Atleticom u polufinalu španjolskog Superkupa, koji se od ove sezone igra u novom formatu.

Real Madrid i Valencija večeras (20 sati) sastaju se u prvoj polufinalnoj utakmici. Sve tri utakmica igraju se u Jeddahu, na stadinu Kralja Abdullaha (62.000), a finale je na rasporedu u nedjelju u 19 sati.

gol expired Müller kritizirao Kovača: Slikovito opisao što mu se nije sviđalo kod hrvatskog trenera divider

Barcelona je jučer stigla u Jeddah, a danas je prije treninga trebala održati službenu press-konferenciju u 15.45. Katalonsku ekspediciju prvo je na izlasku iz hotela dočekala neugodno iznenađenje. Dva navijača Reala nacrtala su se ispred autobusa i glasnim povicima izvrijeđali Lionela Messija i društvo.

Navijači Reala dočekali igrače Barcelone

Nije bilo fizičkog kontakta, ali situacija je bila prilično neugodna za Katalonce. Nisu se nadali da bi to mogli doživjeti nekoliko tisuća kilometara od Španjolske. Čini se da je taj incident najteže posljedice ostavio na vozača Barcina autobusa koji se izgubio na putu do trening-centra. Katalonci su zaglavili u prometnom kaosu Jeddahu.

gol expired Nepoznato o Kroosu: Ledeni čovjek koji sam čisti kopačke, ne voli Bayern i pomalo je neobičan divider

Zbog toga je otkazana zakazana press-konferencija na kojoj su se trebali pojaviti trener Barcelone Erensto Valverde i jedan od senatora katalonske momčadi Sergio Busquets.

Španjolski izvjestitelji ističu da je Barcelona objavila kako će trener izaći pred novinare nakon treninga, a da će Busquets popričati s novinarima nakratko u miks zoni.

Real Madrid je s Lukom Modrićem u momčadi doputovao u ponedjeljak u Saudijsku Arabiju.

Superkup u Saudijskoj Arabiji

Španjolski Superkup, koji se igra od 1982. godine, prvi put je organiziran u ovom formatu s četiri momčadi, a ne dvije kako je bilo dosad, nakon što je Španjolski nogometni savez potpisao ugovor sa Saudijskom Arabijom, jednim od najvećih svjetskih izvoznika nafte.

gol expired Iskrena izjava o podcijenjenoj ulozi u nogometu: ''Mislim da je to najteža pozicija i volim je igrati'' divider

Modrić, 34-godišnji kapetan hrvatske reprezentacije, u ponedjeljak je trenirao u kampu Real Madrida, a onda je sa suigračima s obližnjeg aerodroma na sjeveru grada poletio prema Jeddahu. Real Madrid prijavio je 23 igrača. S popisa su otpali napadači Karim Benzema i Gareth Bale. Real je izvijestio da neće igrati zbog fizičkih problema.

Modrić je dosad dva puta osvojio španjolski Superkup baš kao i dokapetan hrvatske reprezentacije Ivan Rakitić, koji će s Barcelonom braniti naslov pobjednika osvojen lani protiv Seville.




 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider