Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvi put nakon SP-a

Kalinić napokon progovorio o izbacivanju iz reprezentacije: ''Bila je to odluka Dalića, koji nije htio računati na mene''

Novo pojačanje Atletico Madrida Nikola Kalinić prvi put je progovorio o izbacivanju iz reprezentacije tijekom Svjetskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nikola Kalinić na predstavljanju u Atleticu progovorio je o izbacivanju iz reprezentacije. Tamo je razgovarao sa španjolskim novinarima i otkrio zašto je, po njegovu mišljenju, došlo do neželjenog događaja nakon utakmice protiv Nigerije.

''Nisam razgovarao sa Simeoneom o tome, ono što se dogodilo u reprezentaciji je prošlo. Bila je to odluka izbornika koji nije htio računati na mene na Svjetskom prvenstvu. Nisam htio uzeti medalju jer nisam igrao u Rusiji i nisam mogao ostvariti taj veliki rezultat Hrvatske. Sada me čekaju novi izazovi, što je bilo, bilo je'', objasnio je Kalinić.

Bivši napadač Milana odbio je ući u igru u 90. minuti protiv Nigerije, nakon čega ga je izbornik Zlatko Dalić odlučio poslati kući. Hrvatska je u nastavku natjecanja otišla sve do finala i postigla najveći uspjeh u povijesti.

Na kraju su igrači i izbornik ponudili Kaliniću srebrnu medalju, ali kao što je i sam rekao, nije ju želio uzeti.

Uz Kalinića je na predstavljanju bio predsjednik Atletica Enrique Cerezo koji je biranim riječima govorio o Solinjaninu.

"Pred nama je vrlo darovit napadač", rekao je Cerezo, a onda se obratio Kaliniću:

"Uvjeren sam da ćeš svojim karakterom i predanošću dati sve od sebe u svakoj utakmici te da ćeš dati svoj doprinos u ispunjenju naših ciljeva."

Kalinić je u Ateltico stigao iz Milana, u kojem je prošle sezone bio na posudbi kao igrač Fiorentine. Prije nego što je tri sezone proveo u Italiji, Kalinić je četiri sezone igrao za ukrajinski Dnjipro (2011-15.), a dvije sezone prije igrao je za engleski Blackburn.

Ukupno je u talijanskoj Serie A odigrao 100 utakmica i postigao 33 pogotka, u ukrajinskoj Premier ligi je za 37 golova trebao 86 nastupa, u engleskoj Premier ligi je u 47 utakmica zabio 15 pogodaka, dok je u Prvoj HNL za 36 golova trebao 62 nastupa.

U utakmicama Europske lige je u 47 nastupa postigao 15 pogodaka. U dresu hrvatske reprezentacije skupio je 41 nastup, a suparničke mreže je tresao 15 puta.

Kao što mu nije bilo lako izboriti se za mjesto u momčadi kod Zlatka Dalića, još ga teži posao čeka u borbi s Antoineom Griezmannom i Diegom Costom.

"To su možda dvojica najboljih europskih napadača. Došao sam se s njima boriti za mjesto u momčadi. Ispred nas je dosta utakmica i bit će mjesta za sve nas, a njih dvojicu jako poštujem", izjavio je Kalinić o svojim novim suigračima i konkurentima za pozcije u vršku napada.

Prema napisima iz španjolskih medija, Atletico će za Kalinićev prijelaz platiti 15 milijuna eura odštete Milanu u nekoliko rata kroz sljedeće tri sezone.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider