Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rasplakao pola stadiona

Posljednji ''kralj'' prije Ronalda i Messija: Legendarni Brazilac oprostio se u suzama

Brazilska zvijezda i jedan od najboljih svjetskih veznjaka u svoje vrijeme odlučio je reći zbogom klubu u kojem je proveo zadnjih nekoliko sezona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Brazilac Kaka odigrao je svoju posljednju utakmicu za MLS momčad Orlando City. Iako nije objavio da odlazi u mirovinu, jasno je kako se taj dan sve više približava. A oproštaj od Orlanda najbolje pokazuje kakva je veličina bio.

Legendarni veznjak svoju je slavu stekao u dresu Milana, dvaput je bio igrač godine u Serie A i jedan je od četiri nogometaša koji su osvojili Svjetsko prvenstvo, Ligu prvaka i Ballon d'Or. Preostala su trojica Ronaldinho, Rivaldo i Zidane. Neloše društvo. Treba i spomenuti kako je Kaka posljednji igrač koji je osvojio Zlatnu loptu (2007.) prije ere Ronalda i Messija.

Kaka je posebno ostao upamćen po svom laganom trku s loptom i savršenim osjećajem za asistenciju. Njegov transfer u Real Madrid tada je bio drugi najveći u povijesti, odmah iza Zidaneova. Iako jedan od najboljih igrača svoje generacije, nakon odlaska iz Milana nikad više nije zaigrao na toj razini.

Za Orlando City zaigrao je 2015. godine i tamo proveo ukupno tri sezone. Svoju posljednju utakmicu u MLS-u odigrao je u nedjelju u porazu (0:1) protiv Columbus Crewa, pustivši suze prije početka i nakon same utakmice.

''Danas mi je poseban dan jer me cijeli dan podsjećao na ove posljednje tri godine i što se sve dogodilo. Zahvaljujem ovom gradu i klubu. Nedostajat ću vam, zauvijek ću biti vaš navijač'', rekao je Kaka u intervjuu nakon utakmice.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider