Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
već je kapetan

Zapanjujuće brojke njemačkog wunderkinda: Briljirao u bitnoj utakmici, prognoziraju mu da će biti superzvijezda

Mladom Nijemcu je tek 20 godina, a već je kapetan i prva zvijezda treće momčadi Bundeslige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bundesliga je prva velika liga koja se nastavila nakon što je koronavirus paralizirao sport. Oči cijelog svijeta sada su uprte u njemački nogomet, a jedno ime nemoguće je ne primijetiti – Kai Havertz.

Iako mu je tek 20 godina, Bayerov mladi kapetan igra već četvrtu bundesligašku sezonu. U tom roku postigao je 34 gola – prvi je igrač s takvim učinkom u Bundesligi prije 21. rođendana.

Havertz je od nastavka sezone zabio četiri gola u dvije utakmice – dva je strpao Werderu, a dva Borussiji Mönchengladbach u važnoj utakmici izravnih konkurenata za mjesto u vrhu ljestvice.

gol expired Opet nemoguće čišćenje (ili nemoguć promašaj) u Bundesligi: Kako ovo nije bio gol? divider

Ukupno je ove sezone u svim natjecanjima na učinku od 14 golova i osam asistencija u 36 utakmica. Sjajnu formu je uhvatio u drugom djelu sezone, pa je u zadnjih 14 utakmica čak 17 puta zabio ili asistirao.

Havertz se već dugo spominje kao buduća superzvijezda njemačkog nogometa, a s Bundesligom u fokusu, nogometni svijet može vidjeti o kakvom se igraču radi.

Mladić iz najzapadnijeg njemačkog grada Aachena u početku je najčešće igrao kao ofenzivni vezni ili krilo, ali u posljednje vrijeme zauzeo je poziciju u vrhu napada na kojoj se sjajno snalazi u ulozi lažne devetke. Osjećaj za igru, golovi, asistencije, dribling, visina, brzina, čini se da nema toga što Havertz ne može na terenu.

Njegovu vrijednost Transfermarkt procjenjuje na 81 milijun eura. Nastavi li ovako, nema sumnje da će samo rasti te da velikani neće štedjeti na ponudama.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider