Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
što su sve preživjeli...

Šok u Torinu: Porto s igračem manje eliminirao Juventus Cristiana Ronalda i izborio četvrtfinale Lige prvaka

Juventus je pobijedio Porto 3:2 u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka, no Portugalci su prošli dalje…

Nogometaši Porta izborili su plasman u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom dvoboju osmine finala nakon produžetaka izgubili od Juventusa sa 2-3, a kako su u prvom susretu slavili sa 2-1 prošli su dalje zbog više postignutih golova u gostima.

Porto je poveo u 19. minuti golom Sergia Oliveire iz kaznenog udarca, no Juve je u nastavku okrenuo rezultat, a oba gola zabio je Federico Chiesa (49, 63). Kako više nije bilo golova susret je otišao u produžetke, a trenutak odluke dogodio se u 115. minuti kada je Oliveira zabio svoj drugi gol za 2-2. Samo dvije minute kasnije Adrian Rabiot je vratio Juventus u vodstvo, ali to nije bilo dovoljno.

Dodajmo kako je portugalski sastav od 55. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Mehdi Taremi.

Uzvrat u Torinu trebala je biti prekretnica za "Staru damu". Juve je u prvenstvu tek treći sa 10 bodova zaostatka za Interom i spas sezone tražio je u Ligi prvaka. Međutim, nakon ispadanja od Porta vrlo lako bi Andrea Pirlo mogao postati bivši. Juventus je i lani ispao u osmini finala od Lyona, dok je Porto zadnji put bio u četvrtfinalu prije dvije sezone.

Juventus je otvorio utakmicu s Alvarom Moratom, Cristianom Ronaldom i Federicom Chiesom u napadu. I Morata je već u trećoj minuti imao zicer, no promašio je s pet metara. Samo četiri minute kasnije uzvratio je Porto, no Mehdi Taremi iz dva pokušaja nije uspio. Njegov prvi udarac je blokirao Leonardo Bonucci, a drugi je zaustavio okvir gola.

gol expired Na krilima čudesnog Haalanda Borussia Dortmund eliminirala Sevillu Ivana Rakitića divider

U 11. minuti je zaprijetio i Otavio, no pucao je pored domaćih vratiju. Odličnu igru gosti su okrunili vodstvom u 17. minuti. Merih Demiral je srušio Taremija, a Sergio Oliveira je iz kaznenog udarca svladao Wojciecha Sczesnog.

Porto je mogao povećati prednost u 25. minuti, Jesus Corona je pucao sa 15 metara, no Szczesny je bio spreman. Uslijedila je prilika Morata za izjednačenje u 28. minuti, no Agustin Marchesin je obranio pa se na odmor otišlo s prednošću gostiju.

Otvaranje drugog dijela donijelo je nevjerojatan obrat. Nakon sjajnog prvog poluvremena, Porto je u svega 18 minuta nastavka sve prokockao, primio je dva gola i ostao s igračem manje.

Juve je uspio izjednačiti u 49. minuti, a gol je zabio baš kao i u Portu Chiesa. Ronaldo mu asistirao, a mladi Talijan sjajnim udarcem s desetak metara pogodio suprotne rašlje. Pet minuta kasnije dogodio se jedan od ključnih trenutaka susreta. Taremi je dobio drugi žuti karton i Porto je nakon deset minuta nastavka ostao s igračem manje.

Iranski napadač je dobio kartone u razmaku od svega tri minute, a drugi žuti je zaradio na posebno glup način jer je nakon prekida igre napucao loptu na tribine.

Igrača više Juve je vrlo brzo iskoristio, Chiesa je u 63. minuti glavom zabio za 2-1 anuliravši rezultat iz prve utakmice. U nastavku susreta Juve je pritiskao, bio je korak do trećeg gola i prolaza, no Cuadradov udarac u trećoj minuti nadoknade zabršio je u gredi, a susret otišao u produžetke.

U dodatnom vremenu prvi su zaprijetili gosti, Marega je 98. minuti pucao glavom iz blizine, ali je promašio sjajnu priliku koja je gostima mogla osigurati prolaz. Juve je u prvom produžetku veći dio vremena napadao, ali nije uspio stvoriti niti jednu pravu priliku i Porto se uspio obraniti u prvih 15 minuta.

Prvu ozbiljnu situaciju pred vratima gostiju vidjeli smo u 110. minuti kada je Dejan Kuluševski ušao u kazneni prostor Porta, ali je previše oklijevao pa je njegov udaraca blokirao Mbemba. Tri minute kasnije švedski napadač je još jednom odlično prošao, dodao do Morate, no njegov udarac je Marchesin zaustavio.

Trenutak odluke dogodio se u 115. minuti kada je Oliveira iz slobodnjak s više od 25 metara zabio svoj drugi gol za 2-2. Samo dvije minute kasnije Adrian Rabiot je doveo Juventus u novu prednost, vrativši nadu domaćina, ali to nije bilo dovoljno. 

Liga prvaka, osmina finala - uzvratne utakmice:

9. ožujka

Borussia D. - Sevilla 2:2 (Haaland 35, 54-11m / En Nesyri 69-11m, 90+6)
ukupan rezultat: 5:4

Juventus - Porto 3:2 (Chiesa 49, 63, Rabiot 117 / S. Oliveira 19-11m, 115)
ukupan rezultat: 4:4

10. ožujka

Liverpool - RB Leipzig (21.00)
PSG - Barcelona (21.00)

16. ožujka

Man. City - Borussia M. (21.00)
Real Madrid - Atalanta (21.00)

17. ožujka

Bayern - Lazio (21.00)
Chelsea - Atletico M. (21.00)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider