Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajna predstava

Hajduk nakon lutrije jedanaesteraca ispao iz Lige prvaka, navijači ih ispratili pljeskom

Juniori Hajduka nisu uspjeli pobijediti Atletico Madrid u play-offu Lige prvaka mladih.

Juniori Hajduka neće igrati u osmini finala Lige prvaka mladih. Madridski Atletico je slavio na Poljudu s 3-2 nakon jedanaesteraca. Golova u 90 minuta, pak, nije bilo.

Odluka ovog ogleda šesnaestine finala (play-offa) dogodila se tijekom udaraca s bijele točke gdje su spretniji i sretniji bili igrači koje trenerski vodi nekadašnji legendarni igrač Fernando Torres.

Hajdukovci dva puta pogodili vratnicu

Ljubičić i Capan su pogađali vratnice, dok je na kraju Pukstas promašio kompletna vrata za madridsko slavlje. Vratar Hajduka Silić je, pak, zaustavio udarac Corrala, ali su svi ostali igrači Atletica bili sigurni.

Od samog početka Atletico je kontrolirao posjed lopte, dok se splitska momčad orijentirala na obranu. Unatoč tome što se uglavnom igralo na domaćoj polovici terena Atletico nije nizao prave šanse.

Točnije, na prvu pravu se čekalo sve do 35. minute kada je Corral imao otvoreni put prema prvom pogotku na susretu. No, s nešto više od deset metara nije naciljao praznu mrežu, već je prebacio domaća vrata.

Sudac poništio pogodak Hajduka

Krajem prvog dijela mladi igrači Hajduka su napokon došli do zraka te su imali nekoliko vrlo opasnih izleta prema suparničkim vratima. Najveću šansu je u zadnjim trenucima prvog dijela imao Čuić kada je iz blizine, glavom, pogodio gredu.

U nastavku akcije juniori Hajduka su postigli pogodak, no glavni sudac Pignard ga je poništio zbog navodnog prekršaja nad golmanom Atletica.

gol expired Tisuće navijača ispunilo poljudske tribine za spektakl Hajduka i Atletica, poslali su poruku Perišiću divider

Inače, podsjetimo kako je Čuić briljirao u četiri ovosezonske europske utakmice Hajduka, u kojima je postigao šest pogodaka.

U nastavku se situacija nije promijenila. Atletico je stiskao Splićane, ali je i rijetko dolazio u prave šanse, dok je Hajduk prekidima i ubacivanjima pokušavao ušićariti pogodak. Treba naglasiti kako je obrambeno gledano aktualni juniorski hrvatski prvak odigrao jako dobru i odgovornu utakmicu.

Španjolci imali najbolju šansu u drugom dijelu

Najbolju šansu drugog dijela imao je gostujući igrač El Jebari koji je u 64. minuti glavom pucao pokraj vratnice. Kako se bližio kraj utakmice tako su oba sastava sve manje riskirala i počela razmišljati o jedanaestercima.

Kao pobjednici skupina u osminu finala su se ranije plasirali PSG, Liverpool, Sporting iz Lisabona, Real Madrid, Benfica, Manchester United, RB Salzburg i Juventus, dok su do sada, kroz utakmice šesnaestine finala, u tu fazu natjecanja prošli AZ Alkmaar, Sevilla, Žilina, dortmundska Borussia, Midtjylland, Genk i sada madridska momčad.

Liga prvaka, mladih (šesnaestina finala):

Hajduk - Atletico Madrid 0-0, jedanaesterci 2-3

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider