Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ovo je zaboljelo

Kritizirao Posebnog i naletio "na volej": Mourinho ga brutalno "pokopao" odgovorom

Kritiziranje Josea Mourinha i nije najbolja ideja - Portugalac je još jednom pokazao da je majstor te igre.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jose Mourinho je, osim po nogometu i trofejima, poznat i po psihološkim igricama. Njegove vještine komunikacije i provokacije na visokoj su razini, a još pamtimo verbalne obračune s mnogim kolegama, pogotovo Arseneom Wengerom.

Nova Mourinhova žrtva postao je Frank De Boer, trenutno nezaposleni nizozemski trener koji je zadnje vodio Crystal Palace, ali je u klubu iz južnog Londona dobio otkaz nakon što je izgubio prve četiri ligaške utakmice sezone bez postignutog pogotka. Bio je to najgori start u elitnom rangu engleskog nogometa u posljednje 93 godine, a Nizozemac je postao trener s najkraćim mandatom u povijesti Premerlige ako računamo broj utakmica provedenih na klupi.

De Boer je u izjavama za BT Sport kritizirao Mourinhov odnos prema talentiranom Marcusu Rashfordu, 20-godišnjem napadaču Manchester Uniteda.

''Šteta što ga trenira Mourinho. Rashford je engleski igrač, želite mu dati vremena, možda će raditi i pogreške, ali Mourinho nije takav, on želi rezultat. Kada odigra jednu ili dvije lošije utakmice, izvadi ga iz udarne postave. Marcus je veoma mlad i treba utakmice, jako je talentiran i želite ga vidjeti na terenu svaki vikend'', rekao je De Boer, a Mourinhov odgovor nije trebalo dugo čekati.

''Čitao sam nešto, neku izjavu najgoreg trenera u povijesti Premierlige Franka De Boera. Rekao je da nije dobro da Rashord ima trenera poput mene jer je meni najvažnija stvar pobjeda'', počeo je Mourinho u svom stilu i ispalio još jednu otrovnu strelicu prema Nizozemcu. 

''Kad bi ga trenirao De Boer, to bi bilo loše za njega jer je izgubio svaku utakmicu. Pokušavam dečku (Rashfordu) dati sve najbolje što mogu'', rekao je Mourinho i pohvalio rad akademije koja mu je osigurala tako potentnog igrača.

''Moram biti iskren i pohvaliti ljude iz akademije koji su odgovorni za njegov razvoj, kao i bivšem treneru Louisu van Gaalu koji je odgovoran za njegovu prvu sezonu.''

Rashford je ove sezone u svim natjecanjima odigrao 40 utakmica i zabio 12 golova, uključujući i dva u prošlom kolu kojima je riješio veliki derbi protiv Liverpoola.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider