Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bit će tvrdo

Luz neće biti pun, jedini Portugalac u HNL-u upozorio Benficu: Objasnio zašto Dinamo može proći

Igrač Rijeke jako dobro poznaje i Dinamo i Benficu. Dijelio je teren s mnogima koji će istrčati protiv Dinama na Luzu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Stoper Rijeke Joao Escoval jedini je Portugalac koji nastupa u HNL-u. Radi se o 21-godišnjaku koji je prošao Benficinu akademiju i dobro poznaje mnoge igrače koji će se na Luzu suprotstaviti Dinamu.

Budući da iz prve ruke poznaje i Dinamo, Escoval je idealan sugovornik portugalskim medijima uoči uzvrata osmine finala Europske lige između Benfice i Dinama. Uoči utakmice razgovarao je s novinarima Mais Futebola.

"Prije prve utakmice već je vladala euforija zbog Dinamove europske sezone, a sad su ljudi još više euforični. Navijači Dinama vrlo su entuzijastični, optimistični i uvjereni u prolaz", rekao je i objasnio što čeka Benficu.

"Benfici neće biti lako"

"Rekao sam i prije prve utakmice da se Dinamo osjeća ugodno u fazi obrane, nisu momčad koja konstantno napada. Branit će se kao momčad i tražiti priliku kroz kontre, imaju vrlo brzih igrača. Mislim da će Benfica imati šansi, ali neće to biti nimalo laka utakmica", rekao je.

Može li Dinamo izdržati u Lisabonu i proći u četvrtfinale Europske lige?

Ukupno glasova:

Benfica u utakmicu ulazi s dvije uzastopne utakmice bez pobjede, prvi put otkad ih je preuzeo trener Bruno Lage. Nakon poraza od Dinama, na nevjerojatan način prosuli su 2:0 s Belenesosom na svom terenu. Escoval smatra da će im to samo biti dodatna motivacija.

"Mislim da se to neće negativno odraziti na momčad. Baš suprotno, to im može biti dodatna motivacija za povratak na pobjedničke staze", dodao je.

Stadion neće biti pun, Benfica najgora u zadnjih 10 godina

Utakmica Benfice i Dinama na rasporedu je od 21:00, a portugalski mediji javljaju da Modre ipak neće dočekati potpuno ispunjene tribine - očekuje se da će se na stadionu kapaciteta 64.000 gledatelja okupiti njih oko 50.000.

Iako se radi o respektabilnoj brojci, daleko je to od nekih starih vremena kada se na utakmicama Benfice znalo natiskati i 120.000 ljudi. Dio razloga zasigurno leži i u nešto skromnijim rezultatima Benfice u posljednje vrijeme.

Portugalski Record izvukao je podatak da Benfica na Uefinoj ljestvici zauzima 23. mjesto, što im je najgori plasman u posljednjih 10 godina. Ipak, napominju da bi pobjedom protiv Dinama skočili za dva mjesta na ljestvici, pa motiva igračima portugalskog velikana sigurno neće nedostajati.

Tonel (Foto: AFP) Portugalac koji je nosio dres Dinama otkrio što očekivati od Benfice i koji problemi čekaju Modre divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider