Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
engleska se smije

Je li ovo moguće? Nakon debakla Uniteda, Liverpool šokantno primio čak sedam pogodaka

Aston Villa pregazila je aktualnog prvaka Liverpoola s nevjerojatnih 7:2.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čudo se danas dogodilo u engleskom nogometu. Kad su svi mislili da će priča dana biti pobjeda Tottenhama na Old Traffordu u kojoj su s nevjerojatnih 6:1 deklasirali Manchester United, dogodila se utakmica na Villa Parku.

Aston Villa je ostvarila i treću pobjedu u prva tri kola i to jednu od najvećih u modernoj povijesti poznatog kluba iz Birminghama. Villa je s čudesnih i teško objašnjivih 7:2 pregazila aktualnog engleskog prvaka Liverpoola.

Redsi nisu ovako poraženo 57 godina

Prvi put u povijesti ManU i Liverpool su u istom danu primili po najmanje šest golova, a dodajmo i kako je Liverpool posljednji put primio sedam golova prije 57 godina kada je identičnim rezultatom izgubio od Tottenhama.

Srećom, po Redse nisu upisali i najteži poraz u povijesti kluba, to je i dalje 1-9 protiv Birmingham Cityja iz prosinca 1954.

gol expired Skandal u Italiji: Napoli se nije pojavio na utakmici s Juventusom, pravila su jasna divider

Zanimljivo, bila je to druga pobjeda Ville u zadnja tri međusobna susreta nakon trijumfa 5-0 u Liga kupu u prosincu 2019. Međutim, Liverpool je tada igrao s mladom momčad u kojoj niti jedan igrač nije bio stariji od 22 godine jer su "seniori" bili na drugom kontinentu na klupskom svjetskom prvenstvu.

Watkins, Barkley i Grealish briljirali

Međutim, večeras je aktualni engleski prvak nastupio u najjačem sastavu. Domaćin je poveo već u 4. minuti golom Ollie Watkins, a isti je igrač u 22. minuti zabio za 2-0. Deset minuta kasnije smanjio je Mohamed Salah, no Villa je do kraja poluvremena zabila još dva gola. John McGinn je u 35. zabio za 3-1, a Watkins je poluvrijeme života zaključio trećim golom u 39. minuti.

Fantastičnu predstavu Aston Villa je u 55. minuti okrunila i petim golom, a strijelac je bio Ross Barkley. Salah je u 60. smanjio na 2-5, da bi Jack Grealish golovima u 66. i 75. povisio na nestvarnih 7-2. Watkins je u 85. minuti mogao zabiti i svoj četvrti pogodak na utakmici, no pogodio je prečku.

Liverpool je ponižen, Klopp će ludovati u svlačionici, ali liga je ove godine itekako uzbudljiva.

Čiji je poraz gori?

Ukupno glasova:

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider