Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
putuje već danas

Iznenadni transfer: Dinamo prodaje Šunjića u engleskog drugoligaša!

Ivan Šunjić napušta Dinamo i odlazi u Birmingham City.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vezni igrač Dinama i mlade hrvatske reprezentacije, 22-godišnji Ivan Šunjić karijeru će nastaviti u Engleskoj, točnije u Birmingham Cityju. No njegov novi klub ne igra Premierligu, već Championship u kojem ćemo ove sezone gledati i Filipa Krovinovića u West Bromwichu, koji je preuzeo Slaven Bilić.

Zanimanje ovog engleskog kluba traje već neko vrijeme, a engleski su mediji pisali kako ga želi još jedan drugoligaš, Leeds United.

Mladi nogometaš već danas putuje na Otok, a Dinamo će za Šunjića dobiti sedam milijuna eura te 30 posto od budućeg transfera. Upravo je ovaj postotak od budućeg transfera možebitni jack pot s kojim bi ovaj transfer postao još unosniji za Modre. Šunjić bi pak trebao zarađivati oko milijun eura godišnje.

Sergej Milinković-Savić (Foto: AFP) Najskuplji Srbin u povijesti sve dogovorio s Man Unitedom, u Madridu trljaju ruke divider

Nakon što se zakomplicirao transfer Danija Olma, od kojeg su na Maksimiru očekivali velik novac, Dinamo će ipak zaraditi u ovoj fazi prijelaznog roka.

U klubu su procijenili kako je sada najbolje vrijeme za prodaju jednog od svojih najboljih igrača prošle sezone. Na toj poziciji je i kapetan Arijan Ademi, koji je očito odlučio kako neće napuštati Dinamo. Tu su i Nikola Moro i Marko Gjira. Kako su nam rekli u klubu, odlazak je bio i želja samog Šunjića.

Šunjić je karijeru započeo u trećeligašu NK Špansko, a tamo su ga primijetili skauti NK Zagreba. Potom je prešao u mlađe kategorije Dinama, a onda kreće seljakanje s Maksimira u Lokomotivu. Ova dva kluba su napravila čak četiri transfera s ovim igračem u posljednjih nekoliko godina, dva u jednom smjeru i dva u drugom.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider