Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hrvati su hit

Prijatelji iz djetinjstva su glavni kandidati za klupu talijanskog velikana, koga će izabrati?

Igor Tudor je preporodio momčad Verone koja trenutno ima 52 boda i na devetom je mjestu Serie A.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Otkako je Igor Tudor preuzeo funkciju trenera prve momčadi u rujnu prošle godine, Verona je skočila s posljednjeg na visoko deveto mjesto talijanske Serie A.

Osvojili su 52 boda u 33 prvenstvena susreta upisavši 14 pobjeda, deset remija i devet poraza, a to nije prošlo ispod radara moćnijim i bogatijim klubovima Serie A koji su već "bacili oko" na uspješni duo Verone, Tony D'Amico i Tudor.

Navodno je sportski direktor D'Amico na korak od potpisa za Atalantu koja se, po svemu sudeći, na kraju sezone oprašta s Gian Pierom Gasperinijem, trenerom koji je preporodio sastav iz Bergama.

Čelnici, dakako, užurbano traže njegovu zamjenu, a prema pisanju talijanske L'Arene najizgledniji kandidati su dva hrvatska trenera, ali i prijatelji iz djetinjstva Ivan Jurić i ranije spomenuti Tudor.

Budući da se radi o bivšem Gasperinijevom učeniku, Jurić je prvi kandidat za mjesto trenera Atalante, ali postoji jedna velika prepreka. Njegov sadašnji klub Torino neće ga pustiti tek tako, ipak s njim imaju ozbiljne, dugogodišnje planove.

Ako ne može Jurić, može Tudor koji ima ugovor s Veronom samo do kraja ove sezone. Iako su obje strane zadovoljne suradnjom, novi ugovor još uvijek nisu potpisali, tako da postoji ozbiljna šansa da D'Amico i Tudor presele u Bergamo...

Tablica Serie A

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider