Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
novi posao

Igor Štimac postao izbornik 101. reprezentacije svijeta

Indija je dobila novog nogometnog izbornika, Igora Štimca.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši hrvatski izbornik Igor Štimac dobio je novi posao u nogometu. Preuzima reprezentaciju druge najmnogoljudnije zemlje Indije, koja se nada kako će im Hrvat popraviti prilično loše stanje u nacionalnoj vrsti. Indija je, naime 101. reprezentacija svijeta na FIFA-inoj ljestvici.

Štimac je prvo obavio razgovor na ''daljinu'', a onda je u New Delhiju do kraja ''kupio'' čelnike tamošnjeg saveza.

''Izabrali smo Igora Štimca. Svi članovi odbora su ispitivali i dobili zadovoljavajuće odgovore. Bio je fantastično pripremljen na pitanja o indijskom nogometu. Ima i znanje o zemlji. Dobar je i izabrali smo ga za izbornika'', rekao je predsjednik Tehničkog odbora tamošnjeg nogometnog savjeta Shyam Thapa.

Izvršni odbor tek treba potvrditi novog izbornika, no to je samo formalnost. Kandidati za mjesto indijskog izbornika bili su i Španjolac Albert Roca, Šveđanin Hakan Ericson, te Južnokoreanac Lee Min-Sung.

Indijcima je Štimca nahvalio i Davor Šuker.

''Igor je bio predan igrač, a takav je i igrač. On je odličan izbor i za mlade i za iskusnije igrače. On zna izabrati najbolji put za pobjedu'', rekao je Šuker za Goal.com.

Indija je na ovogodišnjem Azijskom prvenstvu održanom u siječnju igrala u skupini A te osvojila tri boda. Ipak, završili su posljednji u skupini nakon pobjede protiv Tajlanda te dva poraza, od UAE-a i Bahreina.

Štimčeva trenerska karijera traje, uz povremene pauze, već gotovo 15 godina. Počeo ju je u Hajduku, nastavio u Cibaliji i Sesvetama, a od 2012. do 2013. je bio izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.

Nakon što je smijenjen s mjesta izbornika, godinu i pol nije vodio nikog pa je preuzeo Zadar u kojem se nakratko zadržao.

Zadnje dvije trenerske epizode su mu s Bliskog Istoka. U Iranu je trenirao Sepahan, a u Kataru Al-Shahaniju. U oba ta kluba nije se zadržao dulje od šest mjeseci.
 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider