Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nema interista, ali to je i logično

Mourinhova "banda": Idealnih 11 s kojima je vodio (i dobio) mnoge bitke

Najviše je tu igrača iz Chelseaja na čijoj je klupi karizmatični Portugalac i proveo najviše vremena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jose Mourinho već neko vrijeme ne uspijeva napraviti vrhunski rezultat u klubovima koje je vodio, danas on nije toliko tražen među onim najjačim europskim klubovima kao što je to bio slučaj prije 10 ili 15 godina, ali njegova trenerska ostavština je golema i nitko mu ju ne može oduzeti.

Od hrpe trofeja koju je osvojio izdvojit ćemo samo neke: Kup Uefa 2002. i Liga prvaka 2003. s Portom, tripleta (Serie A, Kup Italije, Liga prvaka) s Interom 2010., tri naslova prvaka Engleske s Chelseajem, prekid Barcelonine dominacije u Španjolskoj 2012. i osvojena titula s Real Madridom...

Karizmatični Portugalac jedini je trener koji je bio prvak u tri najjače lige svijeta (Engleska, Italija, Španjolska), a tijekom protekla dva desetljeća vodio je brojne svjetski poznate nogometaše.

Jedini kriterij: broj nastupa pod Mourinhovim vodstvom

Nedavno je složio idealnu momčad sastavljenu od igrača kojima je bio trener i ona je uistinu sjajna te se ne razlikuje puno od "Mourinhove" ekipe koju su složili pedantni statističari s Transfermarkta.

U Mourinhu omiljenoj formaciji 4-2-3-1 prezentirali su momčad u koju se "upalo" na temelju broja nastupa pod vodstvom portugalskog stručnjaka. S obzirom da je to bio jedini kriterij, u ovoj postavi nema niti jednog igrača Intera s kojim Mourinho jest pokorio cijelu Europu, ali se i zadržao samo dvije godine što je nedostatan period da bi bilo tko skupio dovoljno nastupa da bi se našao u ovoj ekipi.

Od Čecha do Drogbe

Na golu je Petr Čech koji je u Chelseaju 195 puta branio dok mu je Mourinho bio trener, posljednji obrameni red s desna na lijevo čine Sergio Ramos (Real Madrid, 137 utakmica), Ricardo Carvalho (Porto, Chelsea, Real Madrid; 281), John Terry (Chelsea, 266), Paulo Ferreira (Porto, Chelsea; 207).

Dva defenzivna vezna su Xabi Alonso (Real Madrid, 151) i Nemanja Matić (Chelsea, Manchester United; 159), ofenzivni trio ispred njih su Mesut Ozil (Real Madrid, 157), Frank Lampard (Chelsea, 215) i Cristiano Ronaldo (Real Madrid, 164) dok je samom vrhu napada na poziciji centralnog napadača Didier Drogba kojeg je Mourinho vodio u Chelseaju u 186 utakmica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider