Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bravo cure

Revolucija na legendarnom turniru: Stižu i djevojke!

Nakon 45. godina postojanja najpoznatiji i najveći domaći malonogometni turnir „Kutija šibica“ dobiva i svoju „ljepšu polovicu“ - Turnir za žene.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Već su tradicionalno studeni i prosinac u Zagrebu rezervirani za malonogometni spektakl pod nazivom „Kutija šibica powered by Coca¬Cola“. Iznimka neće biti niti ova godina kada se turnir, od 26. studenog do 30. prosinca, održava po 46. puta! Međutim, uz već sad tradicionalni seniorski i veteranski turnir ove godine nas po prvi puta očekuje i „Turnir za žene Kutija šibica 2016. powered by Coca¬Cola“.

Dok u seniorskom i veteranskom turniru momčad čini 5 igrača u polju i 1 vratar, u turniru žena momčad će na terenu činiti 4 igračice i 1 vratarica. Turnir za žene igrat će se loptom veličine 4, za razliku od seniorskog i veteranskog gdje je veličina službene lopte 5.

U ulozi predstavnice „Turnira za žene Kutija šibica 2016. powered by Coca-Cola“ našla se poznata hrvatska nogometna trenerica Tihana Nemčić, istaknuvši:

„Kutija šibica najpoznatiji je turnir u našoj zemlji te glavni malonogometni događaj u Božićno vrijeme. Pratim malonogometne turnire od kad sam bila 13-godišnja djevojčica ̶ od onog u svojim rodnim Križevcima pa sve do Kutije ̶ i uvijek sam se divila potezima malonogometaša. Naravno da je prilika koju sada imam, da i ja budem dio jednog takvog događaja, ostvarenje sna i ne mogu dočekati da turnir započne, da se okupi što veći broj ekipa, da se zakuha i da u neizvjesnosti i pozitivnom uzbuđenju dam svoj osobni igrački i ljudski doprinos prvom izdanju ženske Kutije šibica“.

Prijave za turnir (seniori, vaterani, žene) otvorene su izvanredno još samo danas (utorak 15.11.2016.) do 20:00 sati u Domu sportova.

Upisnina za turnir seniora i veterana (rođeni 1978. i stariji) iznosi 1.000,00 kuna, dok je cijena upisnine za Turnir žena simboličnih 400,00 kuna.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider