Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
snimka sramote na Poljudu

Maskirani huligan uletio na teren, redara i policije nigdje!

Jadranski derbi bit će, nažalost, upamćen i po sramotnom huliganskom upadu na teren.

Rijekin pohod na prvi naslov prvaka u klupskoj povijesti dobio je udarac u Jadranskom derbiju. Hajduk je opet bio blizu pobjede protiv Riječana, no gosti su se uspjeli vratiti u utakmicu. Remijem na Poljudu sigurno su najzadovoljniji u Dinamu koji je pobjedom protiv Splita smanjio prednost Rijeke na četiri boda.

U Jadranskom derbiju vladala je užarena atmosfera koja je počela još sinoć kada se oko tisuću navijača Rijeke ukrcalo na trajekt kojim su stigli u Split. Dolazak na Poljud protekao je bez incidenata zahvaljujući dobroj organizaciji splitske policije.

Na utakmici su se na taj dolazak osvrnuli i pripadnici Torcide porukom za kolege iz Armade. ''Morem plovi jedna mala barka'' bilo je ispisano na ćirilici u bojama gostujućeg kluba, a vulgarno međusobno vrijeđanje navijačkih skupina moglo se čuti cijelu utakmicu.

S gostujuće tribine čulo se i hukanje igraču Hajduka Hamzi dok je slavio gol ispred Rijekinih navijača, no još sramotniji trenutak od toga dogodio se u prvoj minuti sudačke nadoknade. Jedan maskirani huligan iz redova Torcide upao je na teren, uzeo pripadnicima vatrogasne službe alat za uzimanje upaljenih bengalki te krenuo prema glavnom sucu Zebecu.

Srećom, većih posljedica nije bilo jer se huligan odlučio za neku vrstu prodike domaćim nogometašima te se na kraju mirno predao policiji. No treba reći kako je osiguranje na poljudskom stadionu potpuno zakazalo te je policiji trebalo oko dvije minute da dođe do huligana koji je sam čekao da netko dođe po njega i privede ga.

Što se redarske službe tiče, ona kao da nije ni postojala jer se nitko od redara nije usudio uhvatiti spomenutog huligana. Velika je to sramota za Hajduk kao klub, ali i njegove navijače. Srećom, osim što je opasno izgledao, izgrednik očito nije imao namjeru fizički napasti nikoga na terenu, ali to ne umanjuje ovaj uistinu sramotan incident.

"Policijski službenici su pronašli i oduzeli ukupno 143 komada različitih pirotehničkih sredstava, a od čega 135 komada pirotehnike policijski službenici su pronašli tijekom pregleda navijačkih rekvizita i njihovog unosa u stadion prije početka javnog okupljanja. Navijač koji je preskočio ogradu i ušao u natjecateljski prostor, nakon čega je iz vatrogasne kante uzeo vatrogasnu štipaljku, uhićen je i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje", priopćila je PU splitsko-dalmatinska uz napomenu kako je ukupno privedeno 20 navijača.

 


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider