Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čestitamo

Novinari Nove TV predvodili reprezentaciju do drugog mjesta!

U sklopu kongresa Udruge sportskih novinara jugoistočne Europe (SEESJA) održan je malonogometni turnir na kojem je nastupila i reprezentacija hrvatskih novinara.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski sportski novinari osvojili su drugo mjesto na malonogometnom turniru u srpskom gradu Staroj Pazovi, nakon što su u finalu u raspucavanju izgubili od moldavskih novinara sa 4-5 (2-2).

Turnir na terenima nacionalnog centra Srpskoga nogometnog saveza održan je u sklopu kongresa Udruge sportskih novinara jugoistočne Europe (SEESJA), uz sudjelovanje novinara iz Srbije, Mađarske, Crne Gore, Rumunjske, Moldavije, Makedonije, Bugarske, BiH, Grčke, Turske i Hrvatske.

Nakon što su naši sportski novinari u skupini slavili nad Makedonijom (3-1) i domaćinom Srbijom (4-2), u polufinalu su se sastali s prošlogodišnjim pobjednicima Crnogorcima. Hrvatski novinari uzvratili su za poraz u finalu u Kukljici na Ugljanu slavivši sa 5-4 te su osigurali veliko finale s Moldavcima, koji su u drugom polufinalu pobijedili Mađarsku sa 3-0.

Unatoč ozljedi ponajboljeg igrača Marka Cvijanovića te isključenja Dubravka Miličića već u prvoj minuti, hrvatski sportski novinari vodili su sa 1-0 i 2-1 pogocima Hrvoja Tironija i Milana Stjelje. Moldavci su uspjeli izjednačiti, a lutrija penala bila je na njihovoj strani pa Hrvatska nije uspjela po prvi puta osvojiti prvenstvo. Uz srebro iz Stare Pazove i Kukljice, hrvatska reprezentacija sportskih novinara ima i bronce iz rumunjskog Bustenija i bugarskog Banskog.

Reprezentaciju HZSN-a u Staroj Pazovi predstavljali su Zoran Vlah (Drava.info) Dubravko Miličić (24sata), Hrvoje Tironi (Goal.com/hr), Mario Glavan (Arenasport TV), Luka Petrinec (HRT – HRT Sport), Nikola Komšić (Nova TV), Marko Cvijanović (Novi list), Milan Stjelja (Nova TV) i Gianluca Starčić (Sportske novosti), dok je trener i vođa momčadi Vedran Pavičić (HNTV), a u vodstvu su bili predsjednik i glavni tajnik HZSN-a Jura Ozmec i Marijan Bakić.

Pod predsjedanjem novinara Jutarnjeg lista Nikole Lipovca, koji je na čelu SEESJA-e od njezina osnutka, održan je i kongres na kojem se raspravljalo o aktualnom stanju sportskog novinarstva u regiji te je ustanovljeno da se u zemljama jugoistočne Europe sportski novinari suočavaju sa sličnim problemima. Zaključeno je da je potrebna tješnja suradnja u osvještavanju opasnosti koje donosi doping u sportu, a pogotovo nasilje na sportskim borilištama, koje se u ovim zemljama događa puno češće nego u drugim dijelovima Europe.

Sljedeći kongres SEESJA-e, u sklopu kojeg će biti upriličen i tradicionalni malonogometni turnir, održat će se 2018. godine u Makedoniji.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider