Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
hrvatski kup

Hajduk uz dosta muke izbacio Mladost iz Petrinje, 10 golova na utakmici Jadrana i Intera

Bijeli su teže od očekivanog izbacili momčad iz Petrinje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Hajduka izborili su plasman u osminu finala hrvatskog Kupa nakon što su u dvoboju 16-ine finala u Petrinji pobijedili Mladost s 2:0.

Nakon što su dugo ''lomili'' domaće igrače, Hajdukovci su uspjeli zabiti za vodstvo, a pogodak u 32. minuti zabio je Anthony Kalik.

Vušković je odlično ubacio s desne strane za Kalika koji puca glavom, vratar Kovačević je obranio njegov udarac, ali lopta dolazi točno na nogu Hajdukovog veznjaka koji iz blizine pogađa mrežu.

Lionel Messi (Foto: AFP) FIFA šokirala hrvatskog trenera: Njegove bodove dali Messiju iako nije glasao za njega divider

Domaćin je najbliže izjednačenju bio u 75. minuti kada je Lovrić pucao iz velike blizine i promašio okvir vrata.

Samo minutu kasnije Đusi je dva puta pokušao, prvo nogom, a onda glavom, no Ljubić je bio spreman. Hajduk je sve mogao riješiti u 84. minuti, no Kovačević je sjajno obranio Jurićev udarac glavom. U sudačkoj nadoknadi Jairo je zabio za potvrdu pobjede gostiju.

Šibenik je u Požegi bio uvjerljivi porazivši Slavoniju s 5:1. Golove za goste zabili su Celić (16), Antunović (17), Rak (31), Juričić (76) i Španja (87), dok je pogodak za Slavoniju zabio Dino Bognar u 44. minuti prvog dijela iz kaznenog udarca.

gol expired Poljud će biti krcat: Planule ulaznice za utakmicu Hrvatska - Mađarska! divider

U sudaru drugoligaša BSK iz Bijelog Brda je pobijedio Cibaliju s 1:0. Pogodak odluke zabio je Marko Žuljević u 17. minuti, a samo nekoliko sekundi kasnije gosti su ostali s igračem manje nakon što je zbog prigovora ''pocrvenio'' Andrej Kerić.

Opatija je na svom terenu pobijedila Novigrad sa 3:1, a najljepšu utakmicu kola odigrali su Jadran iz Poreča i Inter iz Zaprešića, a na koncu su slavili gosti sa 7:3.

Najviše problema imala je Istra na gostovanju u Kurilovcu. Kurilovec je vodio 1:0 i 2:1, ali Istra je oba puta izjednačila i na kraju tek nakon produžetka došla do pobjede 3:2.

Utakmica između Buja i Rijeke je otkazana zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i natopljenog travnjaka. Sudac i predstavnici klubova su na travnjak izašli dva puta, a sat vremena uoči susreta odlučeno je da će se utakmica odgoditi.

Nova utakmica igrat će se utorak 1. listopada u 15.30 sati.

gol expired Kako se veliki engleski klub sjurio u provaliju: Imaju titula kao City i Chelsea, a tavore u trećoj ligi divider

Nogometaši Gorice izborili su plasman u osminu finala hrvatskog Kupa nakon što su deklasirali Zagreb sa čak 8:0.

Gorica je rutinski stigla do pobjede protiv bivšeg hrvatskog prvaka, a sada četvrtoligaša Zagreba. Domaćin je već nakon prvog poluvremena vodio 4:0, a u nastavku je momčad Sergeja Jakirevića zabila još četiri gola.

Nizozemac Justin Mathieu doveo je domaćine u vodstvo u šestoj minuti, a samo dvije minute kasnije zabio je i za 2:0. U 28. minuti među strijelce se upisao i Lukasz Zwolinski. Poljak je zabio i u 42. minuti za uvjerljivih 4-0 već u prvom dijelu. Nakon Mathieua i Zwolinskog dva gola je zabio Senegalac Cherif Ndiaye (62, 72), a golijadu su zaključili Martin Maloča (79) i Matija Dvorneković (89).

Osminu finala izborio je i Varaždin pobijedivši Rudeš s 4:2. Glavica (3, 74), Senić (36) i Mehdikhani (46) su zabili za domaćine, dok su golove za Rudeš postigli Raguž (60) i Havojić (69).

Luka Modrić i Zlatko Dalić (Photo: Davor Javorovic/PIXSELL) Dobra i loša vijest iz Madrida: Modrić i Dalić pod velikim pritiskom, nameće se opcija za Mađarsku i Wales divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider