Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajna utakmica Stipe Biuka

Dramatična borba za polufinale Europskog prvenstva: Hrvatska pala tek u produžecima

U četvrtfinalnom dvoboju Europskog prvenstva, Španjolska je pobijedila Hrvatsku s 2:1.

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija, igrači do 21 godine starosti, nije se uspjela plasirati u polufinale Europskog prvenstva, u četvrtfinalu igranom u Mariboru bolja je sa 2:1 (0:0, 1:1) nakon produžetka bila Španjolska.

Dvostruki strijelac za Španjolsku bio je Javier Puado (66, 110), dok je jedini pogodak za Hrvatsku postigao Luka Ivanušec (90+4-11m).

gol expired Iznenađujuća vijest: Bivši hrvatski reprezentativac potpisao za klub iz Srbije divider

Španjolska je bila favorit i prije početka dvoboja, a izabranici Igora Bišćana pružili su jako dobar otpor branitelju naslova.

Iako se očekivala dominacija Španjolske u posjedu lopte, u prvom poluvremenu hrvatski je vezni red bio ravnopravan čime je uvelike olakšao pritsak na posljednju liniju obrane.

Zanimljivo drugo poluvrijeme

Najviše problema zadavao je okretni i brzi lijevi bočni Bryan Gil, a upravo je on bio i najzaslužniji za vodeći pogodak Španjolske.

Nakon što je u 66. minuti primio loptu na lijevom krilu, uspio je prevariti svog čuvara Šutala te poslati prizemnu loptu na peterac gdje je brže od Vuškovića reagirao Puado te svladao Šempera.

Hrvatska je blizu poravnanju bila u 79. minuti kada je Ivanušec odlično pucao sa 16 metara, no njegov udarac u kut obranio je Fernandez.

Mogla je Španjolska sve riješiti u 84. minuti, Puado je prošao po lijevoj strani, idealno uposlio Pina, no igrač koji je netom prije ušao u igru poslao je s pet metara loptu preko grede.

Talentirani Biuk donio produžetke

Kazna za taj promašaj stigla je u sudačkoj nadoknadi, najmlađi igrač hrvatske reprezentacije, iznimno talentirani 18-godišnji Stipe Biuk sjajnim je prodorom ušao u kazneni prostor Španjolske.

Kada se spremao zapucati prema vratima sleđa ga je srušio Guillamon pa je sudac Kruašvili pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je kapetan Ivanušec i tako odveo dvoboj u produžetak.

U dodatnih 30 minuta za Hrvatsku je ponovno koban bio Puado koji je u 110. minuti postigao pobjednički gol.

Cucurella je poslao dugu loptu sa svoje polovice, Puado je izmaknuo pozornosti hrvatskih stopera Vuškovića i Gvardiola, odlično prihvatio loptu, po travi "povaljao" i Šempera te snažnim udarcem zatresao mrežu za 2:1

Hrvatska u preostalom vremenu nije imala snage za još jedan povratak u utakmicu.

 

HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 1-2 (1-1, 0-0)

Maribor. Stadion Ljudski vrt.

GLEDATELJA: 3.000

SUDAC: Kruašvili (Gruzija)

STRIJELCI: 0-1 Puado (66), 1-1 Ivanušec (90+4-11m), 1-2 Puado (110)

HRVATSKA: Šemper - Šutalo, Vušković, Gvardiol, Bradarić - Babec (Bistrović, 71); Majer (Biuk, 78), Franjić (Đurasek, 78), Moro (Kulenović, 71), Ivanušec - Musa (Špikić, 64)

ŠPANJOLSKA: A. Fernandez - Mingueza, Guillamon, Cuenca, Pedrosa (Cucurella, 75) - Fran Beltran (Villar, 59), Zubimendi, Manu Garcia - Brahim Diaz (Pino, 83), Nino (Puado, 59), Gil (Miranda, 83)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider