Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
VELIKI TALENT

Hrvat potpisao profesionalni ugovor s Bayernom: Žele ga Nijemci, ali Dalić bi mogao odigrati ključnu ulogu

Sanja o nastupu za Vatrene, ima 21 godinu i Bayern ga je odlučio pruključiti prvoj momčadi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Josip Stanišić potpisao je profesionalni ugovor s bavarskim divom Bayernom. Stanišiću su otac i mama Hrvati, a on je odrastao u Njemačkoj i od 2017. igra za drugu momčad Bayerna, danas mu je 21 godina i potpisao je do 2023. godine.

Njemački prvak pohvalio se na službenim stranicama, a Stanišić će u novoj sezoni igrati i nastupati za prvu momčad. Igra na poziciji braniča, a Bayern je prošle sezone upravo u obrani imao najviše problema.

gol expired Novi šok za Nijemce: Nakon ranog ispadanja s Eura sad im se oprostio od reprezentacije i ponajbolji igrač! divider

''Josip je sjajan dečko, uz njega smo na ovom važnom koraku prema prvoj momčadi Bayerna'', rekao je Hasan Salihamidžić nakon potpisa ugovora, a Stanišić je dodao:

''Moj san je igrati za Bayern. Kao dijete gledao sam treninge prve momčadi, a sada ću s njima biti na istom terenu'', rekao je Stanišić koji je upisao 42 nastupa za drugu momčad Bayerna, a debitirao je i za prvu momčad.

Hrvatska ili Njemačka? Dalić je najavio promjene...

Stanišić može birati između njemačke i hrvatske nogometne reprezentacije, ali još se nije odlučio za koga će igrati. Iako su mnogi pisali da je Stanišić već odbio Hrvatsku i potvrdio da će zaigrati za Njemačku, to navodno uopće nije istina.

Stanišićeva majka odlučila se oglasiti nakon brojnih medijskih naslova o njegovoj budućnosti. Javila se na društvenim mrežama i potvrdila da on još nije izabrao reprezentaciju, ali da mu srce kuca samo za jedan dres i dodala zastavicu Hrvatske, pa je tako lako odgonetnuti na koji je mislila.

Sada je na potezu Zlatko Dalić koji po svemu ostaje na klupi reprezentacije i za Svjetsko prvenstvo iduće godine. Dalić je najavio promjene u reprezentaciji, a igrač Bayerna sigurno bi mu dobrodošao već u kvalifikacijama u rujnu.

Stanišić kao i svaki mladi hrvatski nogometaš sanja o nastupu za Vatrene, ali ako HNS skupa s Dalićem ubrzo ne reagira, tko bi se ljutio na njega ako odabere Njemačku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider