Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"
Nogomet
promjene u bayernu

Kovač sigurno ostaje: Dugogodišnji oslonac odlazi, ali priznali su da će teško dovesti veliku želju

Hoeness je dao težak zadatak sportskom direktoru Hasanu Salihamidžiću.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dan nakon što je Bayern München osvojio dvostruku krunu, predsjednik njemačkog velikana Uli Hoeness potvrdio je kako hrvatski stručnjak Niko Kovač ostaje za kormilom kluba.

"Niko Kovač sto posto ostaje za kormilom Bayerna", poručio je predsjednik kluba dodavši kako su u klubu zadovoljni trenerom.

Hoeness je demantirao pisanje njemačkih medija kako između Kovača i svlačionice postoji sukob.

"To su sve bajke. Momčad ne može tako dobro igrati nogomet, ako nije dobar odnos između trenera i igrača," dodao je naglasivši kako se Kovač još može razvijati kao trener.

Dugogodišnji prvotimac odlazi nakon sedam godina

Uli Hoeness tijekom sezone nekoliko je puta stao na stranu hrvatskog trenera, a posljednji se put oglasio u travnju.

"Kad trener u prvoj sezoni vodi na ljestvici četiri kola prije kraja i dođe do finala Kupa, onda je napravio dobar posao. Nemamo se na što požaliti", kazao je tada Hoeness te dodao: "Ne znam zašto ljudi i dalje sumnjaju u Kovača – on je jako uspješan ove sezone."

Osim Kovača, Hoeness je komentirao i prijelazni rok koji je pred Bayernom. Bavarci su doveli dva obrambena pojačanja – Lucasa Hernandeza i Benjamina Pavarda, a njima će mjesta napraviti Jerome Boateng. Predsjednik Bayerna otvoreno je poručio njemačkom stoperu da se njegova sedmogodišnja karijera u Bayernu bliži kraju.

''Savjetovao bih mu da napusti Bayern. Mislim da bi mu bilo bolje da promijeni sredinu, izgleda spremno za nove izazove. To je najbolje za njega, tu izgleda kao strano tijelo", prenosi Kicker Hoenesseove riječi o 30-godišnjem Boatengu, koji je ove sezone pao u drugi plan nauštrb 23-godišnjeg Niklasa Sülea.

Salihamidžić dobio težak zadatak

U Bayernu i bez Boatenga imaju pokrivenu obranu za sljedeću sezonu i okreću se dovođenju ofenzivnih igrača. Njihova je velika želja Leroy Sane, ali Hoeness je priznao da će ga teško dovesti.

''Danas ne mogu dati konačan odgovor, on ima još dvije godine ugovora, a Manchester City nije klub koji mora prodavati. Bit će teško", rekao je.

"Sane mora biti uvjeren da je Bayern klub za njega, da će se ovdje dobro zabavljati i igrati", dodao je i poručio da će sportski direktor Hasan Salihamidžić odmah krenuti na posao.

Sudeći po Hoenessovim izjavama, njegov zadatak bit će uvjeriti Sanea, koji je nešto manje igrao u završnici sezone, da je dolazak u Bayern pravi izbor za igrača ponikla u Schalkeu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider