Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
u zoni ispadanja

Hoće li i slavni engleski klub stići Hajdukovo prokletstvo? Nakon očajnih rezultata trener dobio otkaz

Teška vremena stigla su trofejni engleski klub.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Već 20-ak godina traje priča o Hajdukovu prokletstvu, koja kaže – tko se sa splitskim Bilima susretne u Europi, ne piše mu se dobro u bližoj budućnosti.

Malmö je ubrzo nakon susreta s Hajdukom krajem 90-ih ispao iz prve lige nakon 63 godine. Fiorentina je 1999. izbacila Hajduk i dvije godine kasnije ispala iz Serie A. Mađarski Dunaffer također je ispao dvije godine nakon ogleda s Hajdukom.

Slične sudbine dočekale su i Shelbourne, Mallorcu, Deportivo, AEK… Unirea i Dnipro čak su se zbog financijskih problema i ugasili nedugo nakon utakmica s Hajdukom.

gol expired Joshua smanjio kilažu, Ruiz još deblji od zadnje borbe: Hrgović izašao u kockastom hrvatskom dresu! divider

Čini se da se slično prokletstvo nadvilo i nad Evertonom, koji se trenutačno nalazi u zoni ispadanja. Slavni engleski klub je 18. momčad lige, a porazni rezultati presudili su treneru Marcu Silvi. Momčad je privremeno preuzeo Duncan Ferguson.

Everton i Hajduk igrali su 2017., a engleski klub je s dosta muke prošao s ukupnih 3:1.

Everton je jedan od povijesno najvećih engleskih klubova – devet puta bili su prvaci, a drugu ligu zadnji put su igrali još u sezoni 1953./1954. Imaju još 23 kola da osiguraju spas i izbjegnu Hajdukovo proklestvo; pri dnu Premierlige trenutačno je poprilična gužva i puno toga je moguće do kraja.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider