Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
raspliće se borba za europu

Dinamo srušio Goricu i pomogao najvećem rivalu: Hajduk jednom nogom u Europi

Nogometaši Dinama upisali su 27. pobjedu ove sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 34. kola Prve HNL u Zagrebu su nogometaši Dinama svladali Goricu s 3:1 (2:1).

Prvak Dinamo je na Maksimiru slavio protiv Gorice, koja je ovim porazom sve dalje od plasmana u kvalifikacije Europske lige. Njihove šanse bit će jasnije nakon večerašnjeg derbija kola Osijeka i Rijeke.

Mjesto u Europi ovim porazom Gorice gotovo je osigurao Hajduk. Splićanima od kraja treba jedan bod u dvije utakmice - protiv Istre na Poljudu i Dinama na Maksimiru - da bi matematički osigurali kvalifikacije za Europsku ligu.

Utakmica je počela vrlo efikasno i u prvih 25 minuta pala su čak tri gola. U 17. minuti je ubačaj Atiemwena u mrežu proslijedio Nikola Moro, a na 2:0 je četiri minute kasnije povećao Dani Olmo nakon precizne akcije i udarca sa 16 metara.

U 21. minuti Gorica smanjuje preko Senegalca Cherifa Ndiayea. U 66. minuti igrač Gorice Suk je igrao rukom u svom šesnaestercu, a penal Bruna Petkovića brani vratar Kahlina. 

Četiri minute kasnije napadač Dinama je u idealnoj poziciji, ali Kahlina mu opet brani udarac. U 71. minuti Dinamo ipak vodi s 3:1 kada je Marin Leovac nakon kornera volejem s 16 metara pogodio lijevi kut vrata.

Gorica je ostala peta s 53 boda, tri manje od Osijeka i šest od Hajduka, a do kraja su još dva kola.

Pred 500 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Gabrilo.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider