Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
slažu mozaik

Slavni njemački klub skovao plan za iskorak u vrh: Dovode zvijezdu, a žele i Kovača

Ambiciozni novi investitor želi stvoriti klub iz vrha ljestvice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Berlinska Hertha trenutačno se nalazi na 12. mjestu Bundeslige; u zapadnom Berlinu ništa novo, nekako smo ih navikli gledati na tim pozicijama posljednjih godina.

Međutim, klub iz njemačke prijestolnice ima ambiciju približiti se vrhu u bližoj budućnosti, a za taj zadatak ciljaju zvučna pojačanja.

Jedna od najvećih želja je PSG-ov Julian Draxler, piše francuski Le Parisien. Njemačka zvijezda ove je sezone skupila svega šest nastupa, a budući da je EURO pred vratima, takvim tempom teško će se naći na popisu Joachima Löwa.

gol expired Pep sarkastično opleo po engleskoj tradiciji, Klopp se složio s njim: "To je zločin" divider

Za razliku od PSG-a, u Herthi bi postao glavni igrač i zvijezda momčadi. Berlinski klub mogao bi financirati pojačanja nakon priljeva svježeg kapitala – njemački poslovni čovjek Lars Windhorts nedavno je povećao udio u klubu na maksimalnih 49,9 posto (zbog 50+1 pravila Bundeslige). Njegov je cilj Herthu pretvoriti u klub iz vrha ljestvice koji bi redovito igrao europska natjecanja.

Osim Draxlera, Herthu se povezuje s još nekoliko zvučnih pojačanja, poput Marija Götzea, Granita Xhake i Victora Wanyame. Novim igračima trebat će i vodstvo s klupe, a tu je izbor pao na Niku Kovača.

gol expired Dobra partija Zupca u velikom derbiju: Kawhi nadigrao LeBrona, Clippersi osvojili Los Angeles divider

Kovač je odlučio uzeti odmor nakon odlaska iz Bayerna, ali Hertha je, prema pisanju njemačkih medija, voljna pričekati rođenog Berlinčanina, koji je baš u Herthi počeo profesionalnu igračku karijeru, i ponuditi mu ugovor nakon što sezona završi. Dotad je preuzeo Jürgen Klinsmann, kojeg, kako javlja njemačka novinska agencija DPA, čeka mjesto u nadzornom odboru kluba.

Čini se da Berlin čeka sadržajno nogometno proljeće i ljeto, a prva poslastica možda stigne već i na zimu. Draxlerova vrijednost trenutačno je u padu i iznosi 30 milijuna eura po Transfermarktu, vidje ćemo hoće li se nakon tri godine vratiti u domovinu – u Pariz je preselio u siječnju 2017. iz Wolfsburga.

gol expired Bliži se rastanak Pogbe i Manchester Uniteda? Spreman bogati paket za francusku zvijezdu divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider