Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
moderno, ali riskantno

Legenda kluba oduševljena pojačanjem, ali tvrdi da Kovačev Bayern ima jednu slabu kariku

Dietmar Hamann s velikim je uzbuđenjem popratio dolazak Phillipea Coutinha.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bavarac i legenda minhenskog Bayerna iz 90-ih, koji je najveći dio karijere proveo u Engleskoj, Dietmar Hammann za Kicker je napisao kako je dolazak Coutinha velika stvar za klub i cijelu ligu.

''Čestitam Bayernu na senzacionalnom transferu, dolazak Coutinha je velika stvar za Bundesligu.''

Analitičar Skya tvrdi kako će se Bayernu Coutinho možda najviše isplatiti u utakmicama sa slabijim protivnicima u kojima će do izražaja doći njegova kreacija. Upravo je to ono što nedostaje Liverpoolu u Premierligi kada igra protiv ''bunkera'' slabijih momčadi i to je ono što je Klopp izgubio odlaskom Brazilca u Barcelonu.

Hamann je godinama bio defanzivni vezni igrač kluba s Anfielda. Zanimljivo, smatra kako je upravo ta pozicija najslabija karika u momčadi Nike Kovača. Hrvatski stručnjak na tom mjestu, sudeći prema utakmicama u posljednje vrijeme, vidi Thiaga Alcantara koji je kreativac, a ne defanzivac.

Mogućih prvih 11 Bayerna Kako će izgledati Bayern i tko će ispasti najveći gubitnik zbog dolaska Coutinha divider

To je jedan od trendova u modernom nogometu pa i Kovač igra u sustavu u kojem je samo jedan zadnji vezni. Hamann smatra kako je malo riskantno da to bude samo Thiago.

''Najslabija karika je zasad ta pozicija defanzivnog veznog. Thiago ne može biti 'šestica' ako je sam na toj poziciji. Javi Martinez je već iskusan na tom mjestu i može mu pomoći, naročito u velikim utakmicama, ali ako bi se tu još mogli pojačati mogli bi napasti i Ligu prvaka'', tvrdi Hamann te savjetuje Kovaču da Tolissoa pomakne iza na tu poziciju ili čak da Kimmicha premjesti s desnog beka u sredinu.

Nakon domaćeg kiksa na startu sezone protiv Herthe, Bayern za vikend gostuje kod Schalkea. Sve osim pobjede ponovo će otvoriti stara pitanja i sumnje u hrvatskog trenera.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider