Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sramota na sramotu

Hajduku prijeti teška kazna UEFA-e, ali izbacivanje iz Europe nije realno

Hajduk će osim debakla imati i problema s UEFA-om.

Nije samo sramotno poniženje pred gotovo 20 tisuća navijača na Poljudu jedina nevolja koja je sinoć pogodila Hajduk. Zbog šokantne završnice i katastrofalne predstave momčadi navijači su očekivano bili bijesni.

Dok je s Torcidine tribine odjekivala pjesma i potpora igračima do posljednjih trenutaka u utakmici, onaj uvijek kritičniji dio stadiona zviždao je već 20-ak minuta prije kraja susreta. No nakon posljednjeg sučeva zvižduka eksplodirali su navijači na svim tribinama.

Jedan je s istočne tribine htio uskočiti u teren pa je pao u kanal i završio je s lakšim ozljedama u bolnici. Na zapadnoj su tribini neki navijači okružili ložu i verbalno vrijeđali članove uprave na čelu s predsjednikom Marinom Brbićem.

Hajduk dotaknuo dno: Epska sramota nije slučajna. Kako ga vode i tko sve igra... Igrači Hajduka u šoku (Photo: Ivo Cagalj/PIXSEL)

No najgori incident napravili su pripadnici Torcide. Nekolicina njih probila je ogradu na sjevernoj tribini, a srećom tek se manji dio njih odlučilo utrčati u teren i pokušati razračunati s igračima. Tek su dva-tri i stigla do igrača, gdje su ih zaustavili interventni policajci bez previše muke. Sve se, srećom, svelo na dobacivanje i vrijeđanje bez fizičkih nasrtaja.

Sve je to zapisao i delegat UEFA-e, koji će sigurno imati papreni izvještaj zbog onoga što se dogodilo nakon utakmice. Hajduk čeka nova kazna, visoka novčana ili ona zbog koje će morati zatvoriti sjevernu tribinu, možda čak i cijeli stadion u prvom sljedećem europskom ogledu.

Onaj najcrnji scenarij, po kojem bi UEFA izbacila Hajduk iz Europe, nije realan. Iako je izgledalo ružno, UEFA zbog utrčavanja navijača u teren ne izbacuje klubove iz Europe. Nije to baš bio neviđeni prizor na europskim stadionima iako je za svaku osudu i napravit će novu štetu klubu. Za sramotu na terenu tako su nakon igrača bili odgovorni i navijači splitskog kluba.

Tko je kriv za povijesni debakl Hajduka?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider