Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što čeka Bijele?

Hajduku Kup donio i najduži odmor do Europe, ali prijete mu poznati klubovi i ekspresno ispadanje

Hajduk će u sljedećoj sezoni krenuti od 3. pretkola Konferencijske lige.

Sezona hrvatskog nogometa zatvorena je finalom Kupa u Splitu u kojem je Hajduk pobijedio Rijeku i tako stigao do svog prvog trofeja nakon devet godina čekanja. Koliko je taj trofej značio navijačima Hajduka pokazale su lude scene s Poljuda, a potom i splitske Rive.

Što sad čeka Bijele? Nova sezona HNL-a kreće 15. srpnja, a nekoliko dana kasnije Dinamo, Osijek i Rijeka krenut će u europskim pretkolima. No ne i Hajduk kojem je trijumf u Kupu donio mjesto u 3. pretkolu Konferencijske lige.

Nadamo se da ćemo tamo imati sva tri naša kluba, tj. da će Osijek i Rijeka proći 2. pretkolo. Hajduk se pridružuje tek u 3. pretkolu čija je prva utakmica na rasporedu 4. kolovoza (uzvrat 11. kolovoza), a ždrijeb za taj dio kvalifikacija bit će održan 18. srpnja.

Hajduk će tako u žestoki ljetni ritam ući tek u kolovozu što je svojevrsna nagrada osvajaču Kupa.

VIDEO Vatreno slavlje na Poljudu: Navijači utrčali na teren, Kalinić podigao Rabuzinovo sunce Navijači Hajduka utrčali na teren Poljuda

Hajduk neće biti nositelj, Rijeka hoće

No Splićani neće, za razliku od Rijeke, biti nositelji na ždrijebu pa mogu izvući neke prilično neugodne protivnike u borbi za play-off natjecanja kojeg je u svom premijernom izdanju osvojila Roma.

Anderlecht je poput Hajduka izravno u 3. pretkolu, a među nositeljima će se, ako prođu 2. pretkolo, na ždrijebu naći i Twente, Basel, Young Boys, PAOK, Sparta Prag, Istanbul Basaksehir, Molde, Maccabi, Hapoel, Slavia Prag i tako dalje.

Nisu to neprelazni protivnici za Hajduk, ali znamo za ne baš sjajnu povijest europskih pretkola Splićana u ovom stoljeću pa su i ova imena itekako opasni mogući rivali u 3. pretkolu.

gol expired Hajduk spasio sezonu i s novim pojačanjima juriša na Dinamo: Kup je utješna nagrada, ali mogao bi biti prekretnica divider

Nastup tek u kolovozu, navijači se nadaju ne i jedini

I tu se krije još jedna opasnost. Hajduk bi u slučaju ispadanja tako odigrao tek jednu europsku utakmicu na Poljudu ove sezone. Ne bi bilo prvi put, ali navijači se ovaj put nadaju boljim izdanjima Bijelih. Neće biti ''zagrijavanja'' i odmah će protivnik biti itekako izazovan za proći.

Recimo i kako su Rijeka i Osijek nositelji na ždrijebu 2. pretkola i favoriti su za prolazak dalje. Najuglednija imena od nenositelja u toj fazi su AIK, Levski, Pogon, Djurgardens, Aris Limassol i tako dalje.

Ždrijeb 2. pretkola je već 15./16. lipnja.

Kako je sinoć izgledalo slavlje u Splitu

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider