Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kažnjen i dinamo

Hajduk zbog nacističkih poruka navijača kažnjen zatvaranjem sjeverne tribine

Stigle su kazne nogometnim prvoligašima za grijehe iz prošlog kola.

Hajduk će na domaćoj utakmici protiv Rudeša za desetak dana morati zatvoriti sjevernu tribinu stadiona na Poljudu. Tako je odlučio disciplinski sudac HT Prve HNL Alan Klakočer zbog ponašanja navijača na utakmici u Zaprešiću.

Podsjetimo, već treću utakmicu u nizu na tribini s Torcidom se pojavljuje poruka ''Maksovi mesari'', što je aluzija na Vjekoslava Maksa Luburića, zloglasnog ratnog zločinca iz 2. svjetskog rata, voditelja ustaških koncentracijskih logora Jasenovac i Stara Gradiška.

Hajduk je oštro osudio isticanje ovih sramotnih poruka, ali morat će poraditi malo dublje s vodstvom Torcide koja očito dopušta ovakve ispade dijela svojih pripadnika.

''Zbog paljenja pirotehničkih naprava, neprimjerenog skandiranja i isticanja transparenta s neprihvatljivim sadržajem među pripadnicima navijačke skupine Torcida na gostujućoj tribini na utakmici Inter Zaprešić-Hajduk čime su opetovano napravljeni prekršaji iz članka 67. i 88. DP HNS-a, HNK Hajduk je kažnjen odigravanjem jedne utakmice bez gledatelja na sjevernoj tribini Gradskog stadiona Poljud i novčanom kaznom u iznosu od 50.000 kuna. NK Inter-Zaprešić kao organizator utakmice kažnjen je novčanim iznosom od 5.000 kuna'', stoji u obrazloženju Disciplinskog suca.

Zanimljivo, i dalje je u proceduri disciplinski postupak protiv HNK Hajduk zbog prijava službenih osoba s utakmice 22. kola HT Prve lige Hajduk - Gorica. Ne znamo znači li to da bi Hajduk nakon ove kazne mogao dobiti i onu u kojoj mu se opet zatvara cijeli stadion. Podsjetimo, nakon Rudeša u goste na Poljud stiže Hajduk.

Kažnjen je i Dinamo.

''GNK Dinamo kažnjen je iznosom od 15.000 kuna zbog zapaljenih devet baklji od strane pripadnika navijačke skupine BBB na utakmici Lokomotiva-Dinamo, dok NK Lokomotiva kao organizator mora platiti kaznu od 7.000 kuna'', stoji u izvješću Klakočera.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider