Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
petkov branio nemoguće

Ipak pobjeda na Poljudu: Hajduk uspio slomiti otpor Slavije pred 26 tisuća navijača!

Hajduk je u prvoj utakmici 2. pretkola Europske lige pobijedio Slaviju iz Sofije.

Mučio se mučio Hajduk na uništenom travnjaku nakon Ultre, ali na kraju uspio doći do pobjede. Bijeli su slavili protiv Slavije iz Sofije s 1:0 u prvoj utakmici 2. pretkola Europske lige pred više od 26 tisuća navijača na Poljudu. Pobjednički pogodak zabio je Said u 79. minuti

Hajduk je do pobjede došao teško, ali potpuno zasluženo. Imali su Splićani i sreće jer bugarska momčad nije uspjela realizirati neke sjajne prilike iz kontri u prvih 45 minuta. Istaknuo se u tim situacijama i novi vratar Josip Posavec koji se predstavio navijačima u lijepom svjetlu.

U nastavku je briljirao 42-godišnji bugarski vratar Petkov koji je obranio igračima Hajduka nekoliko nevjerojatnih prilika. Bio je igrač utakmice i najzaslužniji je što Hajduk nakon 10 udaraca u okvir gola u Sofiju putuje samo s 1:0.

Hajduk je većim dijelom utakmice napadao, no teško je pronalazio put ka vratima obrambeno dobro organiziranih gostiju. S druge, strane bugarski je sastav svaki put kada bi uspio prijeći sredinu terena ozbiljno zaprijetio splitskim vratima.

Prvu veliku priliku Slavia je imala u 16. minuti kada je Cvetanov izbio sam pred Posavca, no novi čuvar mreže Hajduka sjajnom je intervencijom sačuvao svoj gol. U samoj završnici prvog dijela Uzunov je uputio snažan udarac sa 16 metara kojega je Posavec uspio odbiti u vratnicu.

Hajduk je, pak, najbolju šansu u prvom dijelu imao u 11. minuti kada je Gyurcso sa 20-ak metara pucao preko gola.

 

42-godišnji Petkov izluđivao igrače Hajduka

Trener Hajduka Željko Kopić je na poluvremenu umjesto Tudora u igru uveo Saida i to se pokazalo odličnim potezom jer je igra bijelih u nastavku bila mnogo bolja. Hajduk je najčešće prijetio nakon prekida, no Caktaš u 50. i Lopez u 67. minuti nisu udarcima glavom bili precizni. Caktaš je promašio, dok je pokušaj Lopeza obranio vremešni vratar Slavije Petkov.

Najbolju priliku iz igre Hajduk je stvorio u 75. minuti kada se Fomitschow ubacio na lijevom krilu i pucao s ruba kaznenog prostora no Petkov se ispružio i uspio odbiti loptu u polje.

Pogodak je stigao nakon udarca iz kuta Bašića, Nižić je na prvoj vratnici glavom uspio prebaciti loptu na drugu stativu gdje se našao Said i uspio pogoditi mrežu.

Prednost Hajduka se u samoj završnici mogla i povećati, u 89. minuti Bašić je izveo slobodan udarac s ruba kaznenog prostora s desne strane, Petkov je izvukao loptu iz svog donjeg lijevog kuta, a na odbijenoj lopti nije se najbolje snašao Caktaš čiji je pokušaj s tri metra blokiran.

Uzvratna utakmica igrat će se u Sofiji za tjedan dana.

Bolji iz ogleda Hajduka i Slavije u 3. pretkolu igrat će protiv boljeg iz susreta između slovenskog Rudara iz Velenja i rumunjskog FCSB-a. U prvoj utakmici u Velenju FCSB (nekadašnja Steaua) je bio bolji sa 2-0.

HAJDUK - SLAVIJA SOFIJA 1:0

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider