Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Stari mi se smijao"

Hajduk predstavio Igora Tudora: "Ovo je klub u kojem je teško raditi. Nema poruke za navijače"

Igor Tudor predstavljen je kao novi trener Hajduka!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Igor Tudor novi je trener Hajduka! Splitski klub potvrdio je to na svojoj konferenciji za novinare, na kojoj je ujedno i predstavio novog starog trenera, koji je vodio Splićane od 2013. do 2015. godine.

Bivši igrač Hajduka i Juventusa vraća se na Poljud nakon četiri godine. Svoju je trenersku karijeru počeo upravo u svom klubu, gdje je prvo bio pomoćnim Edoardu Reji, a onda je i samostalno vodio momčad. Te 2013. godine osvojio je Kup, posljednji trofej koji je Hajduk pospremio u svoje vitrine.

gol expired Gotov je Ronaldov čudesni niz pobjeda u finalima: Nakon 6,5 godina izgubio, skinuo medalju i odjurio divider

"Ovo je jedan od onih trenutaka kada slika govori više od 1000 riječi. Gorim od želje da zajedno surađujem s Igorom Tudorom. Ne postoji bolji čovjek za posao koji nas čeka", rekao je u uvodu Mario Stanić, savjetnik predsjednika Hajduka Marina Brbića za sportsku politiku.

"Za Hajduk je dobro samo najbolje, samo titule"

"Nadam se da ćemo dobro surađivati u periodu od dvije i pol godine. Za Hajduk je dobro samo najbolje i samo titule. Povijest ovog kluba je takva i dat ću sve od sebe zajedno sa svojim suradnicima da napravimo bolji Hajduk od ovakvog kakav je sada. Radit ću skromno i ponizno. Hoće li to biti dovoljno, vidjet ćemo za dvije i pol godine", prve su Tudorove riječi.

Najemotivniji trenutak u Hajduku nakon igračke karijere?

"Svaki dan je pun emocija. Bilo je puno lijepih i loših. Rado se sjetim osvajanja Kupa 2013. godine. Hajduk je emocija sama za sebe. Osjetim emocije samo zbog dolaska u klub. Emocije iz djetinjstva ostaju za cijeli život. To je ono što vrijedi."

gol expired Simeone pojačava napad: Cavani napušta PSG i stiže u Atletico divider

Koliko se Tudor promijenio u pet godina?

"Teško je reći. Iskustvo koje sam stekao nije malo. Mislim da sam napredovao u segmentu odnosa unutar svlačionice. Po trenerskom znanju sam napredovao. Jose Mourinho stigao je u Tottenham i vidi se da je neke stvari promijenio."

"Stari mi se smijao, tek treći dan mi je rekao: 'Čekaj, ti se ne šališ?'"

Koliko je snaga ove momčadi?

"Ako Hajduk nije prvak, onda nije dobro. Ne poznajem momčad u potpunosti, ali mislim da ću ih brzo upoznati. Jaira poznajem iz PAOK-a. Pripreme će biti kratke, ali spreman sam uhvatiti se posla odmah. Jedini zadatak je napraviti Hajduka boljim."

"Situacija je teža nego prije. Poanta je vrlo jednostavna: Ako sam ja dovoljno dobar trener i ako su moji suradnici dovoljno kvalitetni da znaju prepoznati kvalitetu igrača koji nas mogu pojačati, Hajduk će biti bolji. Ako nismo dovoljno dobri, to se neće dogoditi. I to je poanta svega."

gol expired Glupost engleske zvijezde naljutila Kovačića: Hrvatski veznjak poludio i krenuo u obračun divider

"Ovo je klub u kojem je dosta teško raditi, ali mi ne tražimo alibije. Stari mi se smijao kada sam mu rekao da idem u Hajduk i onda mi je tek treći dan rekao: 'Čekaj, ti se ne šališ?' Ali nema veze."

"Od mene nećete čuti nikakva obećanja"

Hoće li Hajduk u tvom mandatu biti prvak?

"Od mene nećete čuti nikakva obećanja. To nije korektno i nije mjerljivo. Cilj treba postojati, ali on ne treba biti iskomuniciran."

gol expired Jon Jones otkrio da traži borbu protiv Miočića: "Ne bih se iznenadio da se dogodi u 2020." divider

Niste se dobro razišli prošli put s Brbićem?

"Jedva smo se pomirili (haha). Male su mogućnosti da ja odem, mogu me jedino smijeniti."

"Igor i ja rastali smo se u prijateljskim odnosima", ubacio se Brbić.

"Nema vremena za velike promjene"

Pojačanja?

"Odluka će biti zajednička. To ćemo zajedno raditi. Ponavljam, situacija nije laka, ali zasukat ćemo rukave i napraviti dobar posao."

Pripreme u Turskoj, hoćete li nešto mijenjati?

"Nećemo ništa mijenjati. Nema vremena. Možda ćemo male detalje mijenjati, ali ništa veliko."

"Ne trebam slati poruke navijačima, već napraviti dobar posao"

Kakav Hajduk možemo očekivati za Božić 2021. godine?

"Ako rad bude dobar, bit će bolji. Boljim nego danas."

gol expired Zaslužio je: Mandžukić na zalasku svoje karijere postaje najplaćeniji hrvatski nogometaš divider

Poruka navijačima Hajduka?

"Ne trebam slati poruke navijačima, već napraviti dobar posao. Ono što imam u sebi, to znanje trebam pokazati. To je jedino bitno i jedino što ovaj klub treba napraviti. Ako sam dovoljno dobar, klub će igrati lijep nogomet i ostvarivati dobre rezultate. Za to ću živjeti i raditi svakodnevno."

"Igor ima potencijala biti Hajdukov Sir Alex Ferguson"

Hoće li se njegov Hajduk osloniti na mlade igrače iz akademije?

"Igrat će najbolji, nema veze jesu li to stranci ili domaći igrači jer Hajduk treba biti prvi, a ne četvrti. Nema tu, ubacit ćemo naše juniore pa biti drugi u prvenstvu. To više ne prolazi."

Stanić je dodao:

"Ne želimo pratiti nogometnu modu, želimo je stvarati. Igor ima potencijala biti Hajdukov Sir Alex Ferguson. Mi ćemo mu omogućiti da radi u miru, a ostalo je na njemu."

Tudor objasnio zašto je nedavno propao dogovor s Hajdukom

Suradnja s B momčadi?

"Suradnja će biti jako dobra, a to ćemo usuglasiti vrlo brzo."

Trebao si doći nedavno, navodno je sve propalo preko noći. Što se dogodilo?

gol expired Stravična ozljeda MMA borca obilazi svijet: Rukom pokušao ublažiti pad, a ona pukla poput grančice divider

"Ja sam u intervjuu sve objasnio. To je pitanje za predsjednika Huljaja. Probudio se, nazvao me i rekao da sve propada. Bilo mi je teško i krivo, ali dobro. Na sve sam navikao u nogometu. Bio je pun entuzijazma, ali nema veze. Sad smo tu i idemo raditi."

"Hajduk će igrati s trojicom u obrani"

Kakva će biti obrana i sustav igre Hajduka?

"Hajduk će igrati s trojicom igrača u obrani."

Ima li kakav popis igrača koje mislite dovesti ili ih se riješiti?

"Radili smo intenzivno posljednjih nekoliko dana. Moramo nekim momcima dati vremena da se eventualno dokažu sada kada će se zrak malo očistiti. Pokušat ćemo s aktualnim snagama i ne želimo se odmah žuriti na tržište."

Na kraju se predsjednik Brbić prisjetio Špace Poklepovića, trenerske legende koja je preminula na Badnjak 2018.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider