Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Umor sustiže Modre

Hajduk pogodio s vratarom, Dinamo previše promašuje: Nije samo sreća, upozorenje za Milano

Prvenstvo je spašeno! Hajduk je u velikom derbiju uspio ostati neporažen u Maksimiru i zadržati četiri boda zaostatka za Dinamom…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Opet se potvrdilo staro nogometno pravilo. Kad ne zabiješ što trebaš zabiti, obično stigne kazna. Dinamo je krenuo uraganski, dominirao je cijelo prvo poluvrijeme, nanizao je nekoliko odličnih šansi, no njegovi igrači nisu bili precizni ili ih je zaustavljao raspoloženi Marin Ljubić.

Vratar Hajduk odlično je branio, a imao je i malo sreće, posebice u onoj sjajnoj solo akciji Brune Petkovića, kada je napadač Dinama bacio na travnjak svoga starog znanca Stefana Simića, pa gromovito raspalio ljevicom.

gol expired Burić može zahvaliti junaku derbija: ''Imali smo puno sreće, ovo je rijetko tko ostvario'' divider

Lopta jest pogodila Ljubića, ali on je dobro ušao u udarac. Nerijetko zna tako intervenirati u gol-šansama tako da nije samo sreća. Odlično partijom u Maksimiru već je otplatio dobar dio novog ugovora. Hajduk je povukao dobar potez što je učinio dodatni napor da ga zadrži na Poljudu.

Modri nisu znali uzeti što im je ponuđeno. Nije u pitanju samo sreća

I Petković je opet odigrao vrlo dobru partiju, bio je živa napast za obranu Bijelih, valjao je i otresao svoje čuvare, potezao pete i lažnjake. Nije bio samo ofenzivno atraktivan, borio se kao lav, znao je ulaziti u duele s dvojicom braniča i dobivati ih. Šlag na tortu bio bi mu pogodak. Nije zabio, ali upleo je svoje prste kod autogola Ardiana Ismajlija.

gol expired Bjelica zadovoljan nakon remija u derbiju: "To je nogomet, nepredvidljiv je" divider

Iako su se ispromašivali, Modri su ipak su sretno poveli u pravo vrijeme. Imali su priliku drugim golom prelomiti utakmicu, ali nisu znali uzeti što im je ponuđeno. Nije u pitanju samo sreća, prečesto Dinamovi igrači promašuju ono što se mora zabiti.

Hajduk je izgledao smušeno na startu, nisu se Bijeli dobro snašli, no kako je vrijeme prolazilo, polako su dolazili k sebi. Šansu su dočekali u završnici prvog poluvremena, izjednačili su iz opravdano dosuđenog jedanaesterca. Dinamo je bio uvjerljivo bolji, jasno je da je puno kvalitetniji, no na odmor se otišlo s 1:1. A rezultat je u nogometu najvažniji, šanse se ne broje.

U Maksimiru se djelomično ponovio scenarij ispisan u prvom derbiju sezone

Taj izjednačujući gol malo je presjekao Modre. Bilo je za očekivati da će u drugom dijelu podignuti ritam, međutim dogodilo se upravo suprotno. Jesu nastavili napadati, ali nisu bili tako dominantni. Hajduk je uspio primiriti Modre i dovesti utakmicu u kakvu-takvu ravnotežu. Modri su izgledalo lagano umorni, igranje na tri fronta polako uzima danak. Ne vjerujemo da su se čuvali za Atalantu, iako im je San Siro vjerojatno negdje u podsvijesti.

gol expired Hajduk nekako preživio Dinamovu opsadu i dominaciju u derbiju, Ljubić heroj Splićana divider

U Maksimiru se djelomično ponovio scenarij ispisan u prvom derbiju sezone. I na Poljudu je Dinamo krenuo otvorenim gardom, razigrano i napadački, stvarao je šanse, no nije uspio postići pogodak, što mu se u konačnici osvetilo. Hajduk je u drugom dijelu postigao gol i zadržao vodstvo do kraja utakmice. I u toj utakmici Ljubić je dobro branio.

gol expired Sjajna atmosfera na derbiju: Boysi i Torcida zajedno skandirali "Vukovar" divider

Bijeli ovaj put nisu pobijedili, ali izvukli su veliki bod u Maksimiru. Remi ih je zadržao na pristojna četiri boda zaostatka za Modrima. Da je Dinamo pobijedio, prvenstvo ne bi bilo odlučeno, ali jasno je da bi utrka za prvaka bila "ubijena", jer ne treba smetnuti s uma da Dinamo ima i utakmicu manje.

Znak da Hajduk ipak vrijedi

Hajduk je istrčao na maksimirski travnjak s puno respekta prema Bjeličinoj momčadi, Dinamo je bio osjetno bolji, no tko mu je kriv što nije iskoristio svoje šanse!? Kako god, Dinamo je i dalje veliki favorit za obranu naslova prvaka, no ovaj remi pruža nadu Bijelima da mogu nešto napraviti u nastavku sezone.

Zacijelo će ih psihološki očvrsnuti i podignuti poljuljano samopouzdanje. U dvije utakmice s glavnim favoritom prvenstva, europskim Dinamo, osvojili su lijepa četiri boda. To je znak da ipak vrijede.

gol expired Petković za GOL.hr o interesu Barce i usporedbama s Ibrom: "Olmo je već sada igrač za Barcelonu'' divider

Ako želi ostati u utrci s Dinamom, Hajduk mora početi pobjeđivati na gostovanjima. Možda ulovljeni bod na Maksimiru bude prekretnica za Bijele u tom kontekstu. S druge strane, Dinamo se okreće prema Atalanti i odlučnom gostovanju u Milanu. Modrima je Liga prvaka u ovom trenutku ipak važnija od HNL-a. U prvenstvu još stignu ispraviti sve kiksove, a u Ligi prvaka popravka više nema. Jer vaditi se na Manchester Cityju nije baš najbolja solucija. Možda se Modrima baš u Milanu vrati sve što su propustili protiv Šahtara i Hajduka. Bio bi to za njih savršeni scenarij. Neće ići samo od sebe, Modri će morati popraviti nišanske sprave.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider