Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pobjeda splićana

Hajduk srušio rekord, nevjerojatan gol na Poljudu: Neviđena i bizarna situacija

Hajduk se privremeno vratio na prvo mjesto.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je na Poljudu s 2:0 pobijedio Slaven Belupo i srušio klupski rekord: bila je to njihova sedma uzastopna domaća pobjeda u prvenstvu od starta sezone, što im dosad nikad nije pošlo za rukom.

Damir Burić tako se upisao u povijest kao trener kojem je to prvom pošlo za rukom – do ove utakmice dijelio je rekord s Lukom Bonačićem i Stankom Poklepovićem.

Hajduk je postigao pogodak iz prve prave prigode na utakmici kada je Caktaš u 14. minuti preciznom loptom uposlio Jaira koji je utrčao s desne strane i poslao loptu u mrežu kroz noge vratara Ježine. 

Nevjerojatan pogodak za konačnih 2:0

Bila je to jedina prigoda Bbijelih u prvom poluvremenu u kojem su gosti iz Koprivnice imali veći posjed lopte koji su zadržali i u drugom dijelu. Međutim, Hajduk je povisio vodstvo u 74. minuti nevjerojatnim pogotkom.

Netom prije gola Hajdukov vratar Josip Posavec dodao je loptu u noge igraču Slaven Belupa, koji ga je pokušao svladati lobom. Međutim, lopta se odbila od vratnice nakon intervencije Posavca, koji je završio u mreži pokušavajući spašavati gol.

Mreža se zatresla, a na prvu je doista izgledalo da je Slaven izjednačio. Nekoliko igrača grlilo se na centru, a vratar Antonio Ježina otišao je proslaviti s klupom. Kada su shvatili da gola nije bilo, već je bilo prekasno – Josip Juranović iskoristio je neočekivani poklon i zabio u praznu mrežu.

Hajduk je sada ponovno prvi, barem privremeno – Dinamo ih može prestići ako pobijedi Osijek u nedjelju.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider