Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uspješno otvaranje

VIDEO Hajduk slavio u Šibeniku: Livaja dvaput s bijele točke, Krovinović sjajno pogodio

Hajduk je u gostima pobijedio Šibenik 3:1 u 21. kolu Prve HNL…

Nakon zimske pauze nogometaši Hajduka i Šibenika vraćaju se prvenstvenim obavezama susretom 21. kola HT Prve lige na Šubićevcu od 17:05.

HNL golovi: Šibenik - Hajduk 0:1 (Livaja)

Nogometaši Hajduka u susretu su 21. kola Prve HNL kao gosti na Šubićevcu nadigrali Šibenik sa 3-1 (2-1).

Dvostruki strijelac za Hajduk, a oba gola je postigao iz kaznenih udaraca, bio je Marko Livaja (15-11m, 45-11m), a jednom mrežu domaćih pogodio Filip Krovinović (68), dok je jedini pogodak za domaće postigao Mario Ćurić (25).

HNL golovi: Šibenik - Hajduk 1:1 (Ćurić)

Hajduk je u prvih 45 minuta dobio dva 11-erca, oba je sudac Zebec dosudio nakon intervencije VAR-a, a u oba navrata "krivac" je bio stoper Šibenika Ivica Batarelo. On je u 13. minuti neoprezno u svom kaznenom prostoru nagazio Mlakara,

Zebec je prvotno, iako se nalazio na pet metara od mjesta događaja, odmahnuo da se igra nastavi, ali snimka je pokazala kako je njegova procjena bila potpuno pogrešna. Livaja je sigurno izveo najstrožu kaznu poslavši Rogića u desnu, a loptu u lijevu stranu.

HNL golovi: Šibenik - Hajduk 1:2 (Livaja)

Šibenik je odigrao vrlo aktivno prvo poluvrijeme te je uspio i izjednačiti nakon lijepe akcije u 25. minuti. Kvesić je prošao po lojevom boku, dodao Sahitiju na rub kaznenog prostora, a ovaj je petom ostavio loptu na udarac ćuriću koji je sa 20-ak metara pogodio donji lijevi kut.

No, u samoj završnici prvog dijela Batarelo se pretvorio u "tragičara", njega je u skoku s još jednim suigračem u pokušaju raščišćavanja ubačaja lopta pogodila u ruku, Zebec opet nije prekinuo igru sve dok nije dobio informaciju od sudaca u VAR sobi nakon čega je pregledao snimku i još jednom pokazao na bijelu točku. U drugom Livajinu pokušaju vratar Rogić je pogodio stranu, ali nije uspio i zaustaviti loptu.

HNL golovi: Šibenik - Hajduk 1:3 (Krovinović)

Nastavak dvoboja nije donio toliko zanimljivosti, ali je ipak viđen najljepši trenutak susreta kada je Krovinović sjajnim udarcem s 18 metara pogodio sam gornji lijevi kut nemoćnog Rogića za konačnih 3-1.

Ovom pobjedom četvrti Hajduk je stigao do učinka od 38 bodova, dva manje od Dinama, Rijeke i Osijeka s tim da je odigrao susret više od Dinama, jednak broj utakmica kao Rijeka, odnosno dvoboj manje od Osijeka. Šibenik je ostao sedmi sa 22 boda, koliko ima i osmi Slaven Belupo, bod manje ima deveta Istra 1961, dok je uvjerljivo posljednji Hrvatski dragovoljac sa sedam bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider