Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tko će idući pucati?

Hajduk nikad u povijesti HNL-a nije promašio više penala: Ova momčad ruši negativne rekorde

Nitko kao Hajduk.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U sklopu 19. kola HNL-a Hajduk je na Poljudu pobijedio Istru 1:0. Bijeli su se mučili cijelu utakmicu, a i nastavili s negativnom statistikom kod izvođenja udaraca s 11 metara.

Hajduku je ove sezone u 19 kola HNL-a dosuđeno deset penala, a nogometaši splitskog kluba promašili su čak njih šest i drže neslavan rekord.

Hajduk je ove sezone promašio najviše penala u povijesti kluba u HNL-u, a srušen je i rekord iz sezone 2007./2008. kada su Rukavina, Cernat i Kalinić promašili tri puta.

Od deset Hajdukovih penala njih sedam je pucao Mijo Caktaš. Kapetan Hajduka je promašio čak tri puta, a po jednom nisu zabili Jairo, Jradi i Umut.

Hajduk, Fulham i Barcelona…

Hrvatski klub je uz Fulham i Barcelonu najgori u penalima kada pogledamo HNL i lige Petice. Fulham i Barcelona imaju 2/5 s bijele točke i postotak od 40% uspješnosti. Hajduk je na istom postotku, ali s puno više dosuđenih penala i prema tome Hajduk je statistički najlošija momčad s bijele točke.

Milan rekorder

Talijanski velikan drži rekord u ligama Petice po dosuđenim penalima. Rebićev i Mandžukićev klub zaradio ih je čak 14, a zabio deset.

Najviše promašenih penala u Milanu ima Zlatan Ibrahimović. On je bio neprezican tri puta, kao i Mijo Caktaš u dresu Hajduka.

Hajdukovci se svađaju tko će pucati i opet promaše

Hajduk je u 11. kolu remizirao s Osijekom na Poljudu, a Splićani su imali penal u 96. minuti za pobjedu kod rezultata 1:1, no udarac Jradija obranio je Ivušić.

Jradi se uoči izvođenja penala raspravljao s Jairom koji je također htio pucati penal, a nakon nepotrebne svađe došao je još jedan promašaj.

''Samo da rasčistim jednu stvar. Nikad nisam ukrao penal i nikad neću ukrasti penal svom suigraču. Ako me trener odabere da pucam još milijun puta uzet ću odgovornost i pucati još milijun puta'', pravdao se Jradi nakon utakmice.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider