Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ionako se samo čekalo...

Hajduk nakon povijesnog debakla danas ostaje bez trenera, zamjena već poznata?

Siniša Oreščanin od danas više neće voditi Hajduk.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Samo dva dana prije prve utakmice u novoj sezoni domaćeg prvenstva Hajduk ostaje bez trenera. Siniša Oreščanin neće preživjeti ovaj petak nakon što se upisao u povijesne knjige kluba kao trener koji je doživio zasigurno najsramotniji poraz u bogatoj europskoj povijesti kluba.

Sinoć su u kasne sate čelnici kluba razmišljali što učiniti, a sve osim smjene bilo bi nelogično. Odluku su prolongirali za danas, a jučer Oreščanin nije htio sam sebi presuditi.

Oreščanin se ''kockao'' i pogriješio. Na teren je izveo kombiniranu momčad bez nekolicine najvažnijih igrača koje je odmarao za nedjelju i početak HT prve lige, ali i takva je momčad povela protiv skromnog protivnika. Što se dogodilo u drugom dijelu, nije nikome jasno, sve se okrenulo protiv Hajduka, od promašaja s jedne strane do eurogolova s druge, ali sve potpuno zasluženo.

Hajduk dotaknuo dno: Epska sramota nije slučajna. Kako ga vode i tko sve igra... Igrači Hajduka u šoku (Photo: Ivo Cagalj/PIXSEL)

Sixu je visio mač nad glavom još od onog priopćenja u kojem se potpuno nepotrebno javno ubacio u igre prijestolja na Poljudu. To nikako nije posao trenera i samo se čekao njegov prvi krivi korak. No taj je korak ispao devastirajući za klub kojem je pomalo sramotno bilo igrati 1. pretkolo, a ispasti od malteškog predstavnika u tom rangu gori je rezultat od onih Debrecena i Shelbournea.

Već je nakon tog famoznog priopćenja predsjednik Brbić tražio trenerov odlazak, ali se nisu uspjeli dogovoriti na Pohorju. Stvar je, naravno, bila u novcu. Sada će mu morati dati otkaz i isplatiti ga, a pokazalo se kako bi bilo puno jeftinije da su to učinili tada.

Tko je kriv za povijesni debakl Hajduka?

Ukupno glasova:

Odmah se zavrtjelo ime koje bi ga trebalo naslijediti. Kao i prije dva tjedna, to je ono Damira Burića, bivšeg trenera iz prvog mandata Marina Brbića, kojega je tada potpuno nelogično smijenila nova uprava. Sada bi se mogao vratiti jer je trenutačno bez posla. Ima ugovor s Greuther Fürthom, koji ga je maknuo s klupe, ali mu i dalje isplaćuje obećani novac. Zov Hajduka ne bi mogao odbiti i zasad je glavni kandidat za klupu.

Novi trener i vjerojatno novi sustav dva dana prije početka prvenstva nije bajna situacija na Poljudu, ali treba li se više ičemu čuditi kada je riječ o Hajduku?


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider