Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stativa Oršića, prečka Livaje

Veliki derbi kojem su nedostajali samo golovi: Hajduk i Dinamo u sjajnoj atmosferi bez pobjednika

Hajduk i Dinamo odigrali su 0:0 u 27. kolu Hrvatski Telekom Prve lige.

Najveći derbi hrvatskog nogometa, okršaj Hajduk - Dinamo, završio je rezultatom 0:0.

U odličnom ambijentu ispunjenog Poljuda dva najpopularnija hrvatska kluba odigrala su ne pretjerano kvalitetan dvoboj s malo prilika za pogodak.

Hajduk je krenuo agresivnije i u prvih 15 minuta uspio premjestiti igru na polovicu Dinama, ali osim prilike Darija Melnjaka koji se u petoj minuti ubacio iz drugog plana, no njegov udarac obranio je Livaković, nije ozbiljnije zaprijetio.

Oršić pogodio stativu u 41. minuti

Što je dvoboj odmicao, to je pritisak Hajduka kopnio, a i Dinamo je počeo pokazivati napadačke ambicije. Posljedica takvog trenda bile su i dvije vrlo dobre šanse zagrebačkog sastava u smiraj prvog poluvremena. Prvo je u 41. minuti Mislav Oršić udarcem glavom nakon ubačaja Gojaka pogodio vratnicu, da bi početkom sudačke nadoknade Amer Gojak iz izgledne pozicije sa 14 metara promašio vrata.

Livaja u nastavku pogodio prečku

Trener Hajduka Valdas Dambrauskas bio je prisiljen napraviti dvije izmjene u poluvremenu, umjesto Grgića i Biuka na teren su stupili Vuković i Mlakar, a domaći su opet krenuli aktivnije te dva puta zaprijetili preko svog najopasnijeg napadača Livaje. No, njegov udarac iskosa s lijeve strane iz 55. minute Livaković je obranio, dok je u 59. minuti Marko Livaja pokušao iskosa i s desne strane, a njegov udarac/ubačaj je završio na gredi.

Najaktivniji igrač Hajduka u tom razdoblju bio je Emir Sahiti, no Dambrauskas ga je iznenađujuće odlučio zamijeniti u 65. minuti i uvesti Nikolu Kalinića. Ta se izmjena pokazala kao promašaj jer do kraja dvoboja Hajduk više nije zaprijetio gostujućim vratima.

Ovakvim ishodom derbija zasigurno je zadovoljniji Dinamo koji je zadržao pet bodova prednosti u odnosu na Hajduk. Trenutačno je Dinamo vodeći na ljestvici sa 54 boda, jednim više od drugog Osijeka, a dva od treće Rijeke, dok je Hajduk na 49 bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider